13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κίσσαμος: Λεωφορείο στο οποίο είχε ξεσπάσει φωτιά κινούνταν επί τρία χιλιόμετρα

Ημερομηνία:

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας στη στάση του Μελισσοργείου στην Κίσσαμο Χανίων.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Κώστας Γεωργακάκης, Αρχικελευστής στο Π.Ν. και εθελοντής στην ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κισσάμου, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του εντόπισε ότι το υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ που προπορεύονταν, έβγαζε καπνούς από το πίσω τμήμα του και συγκεκριμένα από τον κινητήρα.

Αμέσως, άρχισε να αναβοσβήνει τα φώτα και να κορνάρει, προσπαθώντας να ειδοποιήσει τον οδηγό να ακινητοποιήσει έγκαιρα το όχημα, αφού δεν μπορούσε να επιχειρήσει προσπέραση.

Παρά ωστόσο τις προσπάθειές του, ο οδηγός συνέχισε απτόητος και χωρίς να έχει αντιληφθεί τους πυκνούς καπνούς που έβγαιναν. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Γεωργακάκη, όσο το λεωφορείο παρέμενε σε κίνηση, η φλόγα από την εξάτμιση δυνάμωνε, το ίδιο και ο καπνός που έβγαινε από το καπό. Τελικά, προκειμένου να σταματήσει το όχημα πριν προκληθεί σοβαρό θέμα για την ασφάλεια των επιβατών, ο κ. Γεωργακάκης προσπέρασε το λεωφορείο και το σταμάτησε.

Οι επιβάτες κατέβηκαν, παρέλαβαν τις αποσκευές τους και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ωστόσο ο οδηγός, σε κατάσταση σοκ, δεν μπορούσε να λύσει τον πυροσβεστήρα.

Τότε ο κ. Γεωργακάκης απελευθέρωσε τον πυροσβεστήρα και άρχισε την προσπάθεια κατάσβεσης, ενώ παράλληλα ενημέρωσε την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία έσπευσε με δύο οχήματα και τέσσερις πυροσβέστες.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ