12.8 C
Chania
Sunday, February 25, 2024

Καθολική συμμετοχή στην στάση εργασίας στην Teleperformance

Ημερομηνία:

Με μεγάλη καθολική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, σήμερα Πέμπτη, η στάση εργασίας στην εταιρεία Τeleperfomance στα Χάνια.

Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για στάση εργασίας που προκήρυξε σήμερα Πέμπτη 8/2 ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπάλληλων Ν. Χανίων. Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου βρέθηκε από νωρίς στην πύλη με επικεφαλής την Προέδρο Μαριάντζελα Χαλακατεβάκη.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν βιντεοκλήση με τους συνάδελφους τους στην Αθήνα που απεργούν μετά από απόφαση του ΣΕΤΗΠ για απεργία σήμερα στις εταιρείες «Teleperformance», «Webhelp», «TTEC», «Foundever».

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων εξέφρασαν την στήριξη του Συνδέσμου στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και τους κάλεσαν μαζικά να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/2 στις 7μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:

• Συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους. Να σταματήσει η ενοικίαση εργασίας.
• 5 ημέρες-7 ώρες δουλειά την ημέρα-35 ώρες δουλειά την εβδομάδα.
• 20 % αύξηση στον μηνιαίο μισθό για όλους τους εργαζόμενους άμεσα.
• Αυτόματη αναπροσαρμογή μισθών με βάση τον δείκτη αύξησης στα είδη βασικής κατανάλωσης.
• Ανθυγιεινό επίδομα ακουστικού 15%.
• Επίδομα ξένης γλώσσας 10% για κάθε γλώσσα με αναγνώριση των πτυχίων όλων των γλωσσών που κατέχει ο εργαζόμενος, συμπεριλαμβανομένης και τις μητρικής, σε περίπτωση που είναι διαφορετική της Ελληνικής.
• Βίζα εργασίας για όλους τους συναδέλφους εκτός ΕΕ. Άμεση κατάργηση της επαίσχυντης βίζας “ειδικού σκοπού”.
• Διάλειμμα μίας ώρας βάση του προβλεπόμενου κανονισμού για εργασία με οθόνες. Εξαιρουμένων των διαλειμμάτων για προσωπικές ανάγκες (τουαλέτα).
• Έγκαιρη ενημέρωση πριν από οποιαδήποτε μετακίνηση από το ένα έργο στο άλλο.
• Πλήρη πληρωμή των εξόδων εργασίας από το σπίτι (ίντερνετ, ρεύμα, θέρμανση ή ψύξη και εξοπλισμού γραφείου, ενδεικτικά υπολογιστής, γραφείο, ανατομική καρέκλα, υποπόδιο, ακουστικά). Αποσύνδεση από όλα τα συστήματα με τη λήξη του ωραρίου.
• Προστασία νεαρών μητέρων και ατόμων με προβλήματα υγείας.
• Κατάργηση του “cleandeskpolicy”, που παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, προκαλώντας προβλήματα υγείας και υγιεινής (π.χ. απαγορεύοντας να έχουν οι εργαζόμενοι μαζί τους φάρμακα ή είδη ατομικής υγιεινής μαζί τους στο χώρο δουλειάς).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ