19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Καιρός: Έρχεται ένα πολύ ζεστό καλοκαίρι στην Ελλάδα – Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Ημερομηνία:

Το καλοκαίρι του 2020 θα είναι ένα από τα πιο ζεστά για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, σύμφωνα με τις προβλέψεις του του Διεθνούς Μετεωρολογικού Οργανισμού WMO και της ιστοσελίδας μετεωρολογικών προγνώσεων, ΕΜΥ.

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ένα πιο θερμό και πιό ξηρό τρίμηνο (Ιούνιος – Ιούλιος – Αύγουστος) για την Ευρώπη αλλά και για την Ελλάδα, με Αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές της θερμοκρασίας στα 2m.

H πρόγνωση για το καλοκαίρι του 2020 αποδίδει  υψηλότερες θερμοκρασίες πάνω από το κανονικό και  υπάρχει εκτίμηση για  περιόδους παρατεταμένης ζέστης.

Τα ατμοσφαιρικά μοντέλα φαίνεται να ευνοούν τις υψηλότερες πιέσεις στην κεντρική και νότια Ευρώπη, καθώς και τις πιο δυτικές περιοχές στη βόρεια Ευρώπη. Αυτό αναφέρεται διότι ορισμένα μέρη της κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων παρουσιάζουν σημαντικά χαμηλά ύψη ανέμων τους τελευταίους μήνες, με την υγρασία του εδάφους κάτω από την κανονική τον Μάιο.

Οι περιοχές της Βαλκανικής χερσονήσου και κυρίως οι βορειότερες, εμφανίζονται ως οι πιο πιθανές για αποκλίσεις που μπορεί να φθάσουν έως και 2 βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές του τριμήνου. Το ECMWF προβλέπει παρόμοιες συνθήκες και για ένα μεγάλο μέρος της Τουρκίας, αλλά και για τη βόρεια Ιταλία και τα ηπειρωτικά τμήματα της Ιβηρικής χερσονήσου.

Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι  το καλοκαίρι που προβλέπεται σχετικά ζεστό, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα παρατηρηθούν σημαντικά «κύματα» καύσωνα με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες. Θα μπορούσε να σημαίνει και ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του τριμήνου οι θερμοκρασίες θα είναι λίγο πάνω από τις κανονικές.

kairos_kalokairi_meteo_zesti

Γραφιστική παρουσίαση των προοπτικών θερμοκρασίας του καλοκαιριού για το 2020 – Στα Βαλκάνια υπάρχουν πιθανότητες για 60% υψηλότερες θερμοκρασίες από τα κανονικά επίπεδα 

kairos_kalokairi_zesti_valkania_emy

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...