Και η Γιάννα Αγγελοπούλου με κρητική φορεσιά στο μνημόσυνο στην μνήμη των Βενιζέλων

Κανένα σχόλιο

Στο τιμής και μνήμης Εθνικό έργο και στις πολυσήμαντες παρακαταθήκες του Ελευθερίου Βενιζέλου αναφέρεται σε μήνυμα-δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που συμμετείχε σήμερα και κατέθεσε στεφάνι στην τελετή τιμής και μνήμης, στο ετήσιο μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου, που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και ο Δήμος Χανίων, στο Ακρωτήρι Χανίων.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης στην δήλωση του αναφέρει:

«Η Περιφέρεια Κρήτης, τιμά τη μνήμη του Ελευθερίου και του Σοφοκλή Βενιζέλου. Η σημερινή ημέρα αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς συμπίπτει με τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Στην πορεία του νέου  Ελληνικού κράτους, ιδίως, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, έχει σφραγίσει ανεξίτηλα, τόσο την εξέλιξη της κοινωνίας, όσο και τη διεθνή παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο.

"Sponsored links"

Από την Επανάσταση στο Θέρισο, μέχρι την παγκόσμια διπλωματία και από τη μεγαλόνησο μέχρι την Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών, ο Βενιζέλος κατάφερε να διαμορφώσει την πορεία του λαού μας.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, τον τιμούμε με τη βεβαιότητα, πως μέσα από την παρουσία του στην εθνική πολιτική σκηνή και δεκαετίες μετά το θάνατό του, διδάσκει τις νεότερες γενιές για το όραμα και την προοπτική της Ελλάδας στη σύγχρονη εποχή.»

Επίσης, την σημαντικότητα του έργου και της Εθνικής προσφοράς του Ελ. Βενιζέλου αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους οι διοργανωτές. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημαντηράκης, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Νίκος Παπαδάκης.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη η οποία φορούσε κρητικη φορεσιά.

“Όποιος επισκεφθει τους Τάφους των Βενιζέλων δε μπορει να μείνει ανεπηρεάστος. Δε μπορεί να μη σκεφθει ότι από εδω, από τα νότια σύνορα της χώρας μας ξεκίνησε την πορεία του μια εμβληματική πολιτική μορφή που καθορισε εν πολλοίς τα σύνορα της Ελλάδας στον Βορρά, που διαμόρφωσε τη φυσιογνωμία της χώρας μας, άνοιξε καινούργιους δρόμους, χάραξε νέους ορίζοντες, άφησε το μοναδικό του αποτύπωμα στην πορεία της Ελλάδας και στη μετεξελιξη της σε ένα κράτος ικανό να ανταπεξελθει στις προκλήσεις του 21ου αιώνα”

“Το όνομα του συνδέθηκε με τη λέξη μεταρρύθμιση. Αγροτική, εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, εισαγωγή χωροταξικής νομοθεσίας, οικονομική ανασυγκρότηση, στρατιωτική αναδιοργάνωση.Ο Βενιζέλος συνδύασε το όραμα με την επιμονή και τη μεθοδικότητα. Τα μακρόπνοα σχέδια είναια παραίτητα αλλά από μόνα τους δεν αρκούν αν δεν συνοδεύονται από πείσμα και αποφασιστικότητα.”, είπε μεταξύ άλλων.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Επίσκοπος Δορυλαίου Δαμασκηνός.

 

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live