Και η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για Φαλάσαρνα… αλλά υπάρχουν ερωτηματικά

Κανένα σχόλιο

Δηλώσεις για όλες τις προστατευόμενες περιοχές Natura στα Χανιά έκανε η βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά κ. Ντόρα Μπακογιάννη κατά την παρουσία της στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια λειτουργίας του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Οι δηλώσεις σίγουρα έχουν ενδιαφέρον…

Είπε λ.χ. σχετικά με την επένδυση στα Φαλάσαρνα και τις ενστάσεις που εκφράστηκαν μέσω της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κισσάμου ότι:

"Sponsored links"

«Καμία άδεια δεν μπορεί να δοθεί για καμία επένδυση που δεν καλύπτει τις περιβαλλοντικές προτεραιότητες του κράτους» για να προσθέσει ότι αν και “όλες οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες” αφού δημιουργούν θέσεις εργασίας, αυτές πρέπει να πραγματοποιούνται “με αυστηρή προτεραιότητα το περιβάλλον”.

Βεβαίως, ολα αυτά ακούγονται καλά και θα ήταν πράγματικά καλά και ωραία και πολύ ευχάριστα αν η κ. Μπακογιάννη δεν άνηκε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του οποίου η κυβέρνηση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πέρασε νόμους με τους οποίους εις το όνομα της ανάπτυξης επιτρέπεται η καταστρατήγηση του περιβάλλοντος.

Η αρχή έγινε μέσω του νόμου για τις στρατηγικές επενδύσες που δημιουργήθηκε το Δεκέμβρη του 2021.

Σύμφωνα με οσα αναφέρει, ο αιγιαλός, η παραλία και η θάλασσα παύουν να είναι οικοσυστήματα και κοινόχρηστα δημόσια αγαθά…Ο επενδυτής θα εξασφαλίζει ειδικό κατά παρέκκλιση προνομιακό καθεστώς που θα προτείνει ο ίδιος και θα εγκρίνεται με συνοπτικές ad hoc διαδικασίες ακόμα και σε περιοχές Natura, χωρίς να απαιτείται η συμβατότητά τους με τα διαχειριστικά σχέδια και τις ανάγκες ειδικής προστασίας των περιοχών αυτών.

Λίγους μήνες μετά, τον Ιούλιο του 2022 η κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει διάταξη στα πλαίσια νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης σύμφων με την οποία αφαιρούνταν κάθε εμπόδιο στις περιοχές Natura και μπορούσαν να γίνουν από ανεμογεννήτριες έως ξενοδοχεία και… πετρελαιοπηγές.

Τελικώς, μετά το κύμα αντιδράσεων, η συγκεκριμένη διάταξη αφαιρέθηκε όμως αποτυπώθηκε για ακόμη μια φορά η αντι-περιβαλλοντική και εν τέλει αντι-αναπτυξιακή και στενόμυαλη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με περιοχές που όχι μόνο είναι ευαίσθητες περιβαλλοντικά αλλά αποτελούν συνήθως και παράδεισους που διαφημίζουν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Με αυτά και με αυτά, οι δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη προφανώς δεν απαντούν στο ζήτημα αφού οι “περιβαλλοντικές προτεραιότητες του κράτους” που ζητά η βουλευτίνα Χανίων της Νέας Δημοκρατίας να τηρηθουν για να προχωρήσει η οποιαδήποτε επένδυση, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκονται χαμηλά… πολύ χαμηλά.

Βεβαίως, έχοντας πει όλα αυτά, στα Χανιά ακόμη ψάχνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ όπως και το ΚΙΝΑΛ, για να μάθουμε τι πιστεύουν για το ζήτημα.

Άραγε, ποια είναι η θέση τους; Έχουν θέση; Κι αν έχουν θέση, γιατί την κρατούν κρυφή;

"Sponsored links"

Το ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ έχουν αναφερθεί με παρεμβάσεις που έχουν κάνει. Στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝΑΛ, τι περιμένουν;

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live