Και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ ν. Χανίων στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Κανένα σχόλιο

Στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στις 7μμ στην πλατεία Ν. Καταστημάτων καλεί μεταξύ άλλων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Χανίων “Η Αγία Παρασκευή” με ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση

Οι συνταξιούχοι βλέπουν με ανησυχία και οργή την νέα και για πολλοστή φορά απόφαση της κυβέρνησης     ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (που θα καταργούσε μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους) να εφαρμόσει παλιά και νέα μνημόνια. Αποκαλυπτικός υπήρξε ο Υπουργός Εργασίας για την μνημονιακή υποχρέωση που επιβάλει νέες περικοπές συντάξεων. Βέβαια ο Υπουργός προσπαθεί να κρύψει τις προθέσεις της κυβέρνησης αλλά η τελική της αποκάλυψη ήταν ότι θα γίνει και νέα κατακρεούργηση των συντάξεων διευκρινίζοντας ότι αυτή θα αφορά (το ψαλίδισμα όπως είπε) μόνο… στις μεγάλες συντάξεις και αυτό για να έχουμε όπως δήλωσε «και βιώσιμο και δίκαιο» σύστημα. Καθώς και άλλα προκλητικά και επιχειρήματα. Δηλαδή θα κόψει από αυτούς που σε όλη τους την ζωή για 35 και 40 χρόνια δούλεψαν στο ΒΑΕ με μεγάλες επιβαρύνσεις στην υγεία και την ζωή τους.

"Sponsored links"

Η προσφιλή τακτική όλων των κυβερνήσεων της εφαρμογής «του κοινωνικού αυτοματισμού» σε όλο της το μεγαλείο για άλλη μια φορά!!

Καταγγέλλουμε αυτές τις αποφάσεις και τακτικές.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να αρμέγει τους φτωχούς (όπως έκαναν οι προηγούμενες) για να δώσει στους φτωχότερους προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα που θα τα διαθέσει στο μεγάλο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές, χαριστικές πράξεις, επιδοτήσεις κ.α.

Καταγγέλλουμε την άρνηση της κυβέρνησης να βάλει «το δάκτυλο επί των ήλων» και να αποδεχτεί τις πραγματικές αιτίες της σημερινής κατάστασης του ασφαλιστικού συστήματος που δεν είναι άλλες από  τις ληστρικές επιδρομές κυβερνήσεων και κεφαλαίου στα ασφαλιστικά ταμεία.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να δώσουν την απάντηση που πρέπει σε τέτοιες προκλήσεις γυρίζοντας την πλάτη σ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις που απεργάζονται νέα λεηλασία της ζωής μας. Τους καλούμε να δυναμώσουν τον οργανωμένο αγώνα και να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες του εφησυχασμού και των ψεύτικων προσδοκιών.

Να οργανωθούν στο σωματείο τους και να αγκαλιάσουν τους αγώνες που έρχονται αναπόφευκτα απέναντι σε τέτοιες πολιτικές που κάνουν τους φτωχούς – φτωχότερους και τους πλούσιους – πλουσιότερους.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις