Και σήμερα η «Παραδοσιακή Στράτα» στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Κανένα σχόλιο

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εκατοντάδων Χανιωτών αλλά και τουριστών πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, από τις 21/6 και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, το μουσικοχορευτικό δρώμενο αναβίωσης της “Παραδοσιακής Στράτας” από τον Δήμο Χανίων.

Αυτή την Τρίτη, 16/08, ο Σύλλογος Κρητικής Μουσικής Νομού Χανίων «Ο Χάρχαλης», παρουσιάζει το δρώμενο: “Εις τα Χανιά ΄ναι ένα νερό…”.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

"Sponsored links"

Λεωνίδας Λαϊνάκης: λαγούτο-μπουλγαρί
Νίκος Παπακαστρήσιος: κιθάρα
Παναγιώτης Δαρμαράκης: βιολί
Μιχάλης Λιονάκης: λαγούτο
Άρης Ζουριδάκης: κρουστά-πνευστά-μπουλγαρί
Άρης Βλαχάκης: μπουλγαρί
Χαράλαμπος Μπολουδάκης: μπουλγαρί
Σταύρος Πατεράκης: βιολί

Ομάδες από παραδοσιακούς συλλόγους, με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και καλλιτεχνών περιδιαβαίνουν τη λιμενική ζώνη του Ενετικού λιμανιού, αναβιώνοντας με μουσική και τραγούδι την “Παραδοσιακή Στράτα”, η οποία καταλήγει στην πλατεία Μητρόπολης, στις 21:00. Εκεί εκτυλίσσεται το ιδιαίτερο πρόγραμμα, που έχει ετοιμάσει ο συμμετέχων σύλλογος και το κοινό μπορεί να χορέψει και να τραγουδήσει σε μια μεγάλη παρέα.

Σκοπός είναι να αναδειχθεί η ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα των Χανίων, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των συλλόγων, δημιουργώντας βιωματικές εμπειρίες και αναμνήσεις ζωής στους κάτοικους του Δήμου μας και στους επισκέπτες.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live