Και στο Ρέθυμνο διαμαρτύρονται για την μετατροπή σχολείων σε πειραματικά

Κανένα σχόλιο

Εκπαιδευτικοί και γονείς με παράσταση τους στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου αλλά και έξω από το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή του νομού και Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, εξέφρασαν την διαφωνία τους για την μετατροπή του 13ου και του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου καθώς και του 7ου Νηπιαγωγείου σε πειραματικά.

Το γεγονός, ότι οι μαθητές των πειραματικών  θα επιλέγονται με κλήρωση, άρα όχι από την περιοχή έδρας των σχολείων αλλά και ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους, προκειμένου να προσληφθούν άλλοι, σύμφωνα με όσα προβλέπονται για τα πειραματικά, έχουν προκαλέσει την άρνηση στην προαγωγή των σχολείων. Επίσης, αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποστολή της πρότασης από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καρβούνη προς το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς την  απαιτούμενη από τον νόμο έγκριση της εκάστοτε εκπαιδευτικής κοινότητας που θέλει να προαχθεί ένα σχολείο σε Πειραματικό.

rethemnosnews.gr

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις