Καλά Χριστούγεννα! Μια οικογένεια αγρότες χρώσταγε 550.000 ευρώ και θα πληρώσει μόλις 50.000!

Κανένα σχόλιο

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε νωρίς και κρατούσε ένα μεγάλο σάκκο με δώρα για μια υπερχρεωμένη  οικογένεια αγροτών από τον Αποκόρωνα,  η οποία αν και χρωστούμε ένα πολύ σημαντικό ποσό, και πιο συγκεκριμένα 534.762 ευρώ, με την υπαρ. 35-2014, το Ειρηνοδικείο Βάμου προχώρησε σε κούρεμα του χρέους κατά 91%! Αλλά δεν έμεινε εκεί αφού αποφάσισε επίσης να ορίσει “μηδενικές καταβολές” δόσεων για τον σύζυγο που δεν έχει εισόδημα ενώ για τη σύζυγο που διαθέτει μισθό αποφάσισε “μηδενικές καταβολές” για ένα χρόνο, και μετά, για μία τετραετία, μηνιαίες δόσεις των 60 ευρώ!

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας  η εν λόγω οικογένεια δανειοληπτών είναι μέλη της και με την καθοδήγηση της  οποίας έφθασε σε αυτή την νικηφόρα  απόφαση, πρόκειται για ζευγάρι δανειοληπτών, ηλικίας 37 και 36 χρονών αντίστοιχα, γονιών δύο ανηλίκων παιδιών, συνοφειλέτες  σε στεγαστικές συμβάσεις, ο σύζυγος όμως έχει και συμβάσεις σε πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια.

Με  την με  ημερ  36/2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Βάμου,  η οικογένεια από τον Αποκόρωνα Χανίων, ρύθμισε το χρέος των 534.762 ευρώ, που είχε σε τρεις Τράπεζες, αλλά και αρκετές συμβάσεις δανείων, έσωσε την κύρια κατοικία της, αλλά και όλη της  την περιουσία, με καταβολή μηνιαίας δόσης 60 ευρώ για μια τετραετία, μόνο από την  σύζυγο.

"Sponsored links"

Ποια ήταν τα χρέη των δύο οφειλετών;

Ο σύζυγος  που  συμμετέχει ως οφειλέτης – συνοφειλέτης: Ποσό χρέωσης 219.720 ευρώ

Η σύζυγος που  συμμετέχει ως συνοφειλέτης: Ποσό χρέωσης 205.042 ευρώ

Συνολική οικογενειακή Οφειλή 534.762 ευρώ προς τις Τράπεζες

Περιουσιακά στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους 

α) Ο σύζυγος  

1)Μονοκατοικία  119.72 τ.μ  κυριότητας 50% δικής του, σε οικόπεδο επιφανείας 2.133,55 τ.μ κυριότητας 50% δικής του

2)Αρκετά αγροτεμάχια

3)Ένα  Ι.Χ

"Sponsored links"

β) Η σύζυγος:

1) Μονοκατοικία 119.72 τ.μ  κυριότητας 50% δικής της, σε οικόπεδο επιφανείας 2.133,55 τ.μ κυριότητας 50% δικής της

Εισόδημα που η οικογένεια διαθέτει: είναι 822 ευρώ από μισθό της συζύγου (εποχιακή απασχόληση ως καμαριέρα σε ξενοδοχείο).

Το εκτιμώμενο  μηνιαίο κόστος διαβίωσης της  οικογένειας σύμφωνα με τα αποδεδειγμένα στοιχεία που καταθέτει στην αίτηση τους φθάνει στο ποσό των 822 ευρώ.

Το Ειρηνοδικείο  Βάμου,

1) Δέχεται  την συνεκδίκαση των αιτήσεων των συζύγων, για οικονομία δικαστικού χρόνου και δικαστικών εξόδων.

2) ΡΥΘΜΊΖΕΙ τα χρέη των αιτούντων με μηνιαίες καταβολές προς τις πιστώτριες τους επί μία πενταετία και ειδικότερα  για τον σύζυγο που δεν έχει εισόδημα ορίζονται “μηδενικές καταβολές” για δε την σύζυγο την καταβολή “μηδενικών καταβολών” για το πρώτο έτος και την καταβολή 60 ευρώ μηνιαίως για τα υπόλοιπα τέσσερα έτη.

3) ΕΠΙΒΆΛΛΕΙ στους αιτούντες για την διάσωση της κύριας κατοικίας τους, την καταβολή  μηνιαίας δόσης 95,75 έκαστος (και συνολικώς 191,5 ευρώ) μηνιαίως επί 20 έτη.

Συμπερασματικά ,για την Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , η οποία διαχειρίστηκε ως μεσολαβούσα Αρχή ,την εξωδικαστική προσπάθεια για την οικογένεια των δανειοληπτών η απόφαση αυτή θεωρείται,  “χριστουγεννιάτικο θαύμα”, είναι σύμφωνη με το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, καθώς έχουμε πλήρη διάσωση των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας, εξαιρουμένης της εκποίησης της όχι μόνο της κύριας κατοικίας αλλά και των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων, παρά του αιτήματος “περί ρευστοποίησης της υπόλοιπης περιουσίας τους” αίτημα που το δικαστήριο  έκρινε ότι θα πρέπει να απορριφθεί.

Για όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν ή να ενταχθούν στον νόμο Κατσέλη μπορεί να έρθει σε επαφή με την Ένωση στα τηλ. 2821092306, 2821092666 και 2842020140

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live