16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Καλοκαιρινές κρατήσεις περισσότερες από το 2019 βλέπει η TUI

Ημερομηνία:

Οι πρόσφατες κρατήσεις για το επερχόμενο καλοκαίρι ξεπερνούν τα επίπεδα πριν από την πανδημία, δήλωσε η TUI, σε μία ένδειξη ότι ο ταξιδιωτικός τομέας ανθεί, παρά τον υψηλό πληθωρισμό που μειώνει την καταναλωτική δύναμη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον κόσμο δήλωσε ότι ο όγκος των κρατήσεων από την αρχή του έτους ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019, λόγω της ζήτησης από ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Οι τιμές είναι επίσης υψηλότερες από τα επίπεδα πριν από την πανδημία, ανέφερε η εταιρεία.

«Η στρατηγική μας είναι σαφής: Ποιότητα, πειθαρχία κόστους και μερίδιο αγοράς», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI, Sebastian Ebel. «Η ταχεία εφαρμογή της στρατηγικής έχει αποτέλεσμα, η δυναμική των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2023 είναι ενθαρρυντική».

Οπως οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, η TUI με έδρα το Ανόβερο επιδιώκει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της καθώς οι υψηλότεροι λογαριασμοί των νοικοκυριών επιβαρύνουν τις καταναλωτικές δαπάνες, οδηγώντας τον κόσμο σε πακέτα διακοπών που περιλαμβάνουν πτήσεις, διαμονή, μεταφορές με λεωφορείο και φαγητό, βοηθώντας τους να ελέγχουν το κόστος των ταξίδι.

Το καλοκαίρι του 2023 θα βοηθούσε την TUI στη μακρά ανάκαμψη από την πανδημία του κορωνοϊού. Η εταιρεία τον Δεκέμβριο δήλωσε ότι θα αποπληρώσει το υπόλοιπο πακέτο διάσωσης μέσω αύξησης κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί αργότερα φέτος.

Οι μέτοχοι θα ψηφίσουν αργότερα σήμερα εάν θα μειωθεί το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με αναλογία 10 προς ένα. Η κίνηση θα ενισχύσει την τιμή της μετοχής της TUI πάνω από την ονομαστική της αξία. Εάν η τιμή της μετοχής της TUI έπεφτε κάτω από την ονομαστική αξία του 1 ευρώ ανά μετοχή, η εταιρεία δεν θα μπορούσε να προχωρήσει στην αύξηση κεφαλαίου.

Ανακοινώνοντας τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνό της το οποίο ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, η TUI είπε ότι οι ζημίες μειώθηκαν στα 153 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση από τα 274 εκατ. ευρώ το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, αλλά χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, η TUI επιβεβαίωσε την καθοδήγησή της για μια σημαντική αύξηση στα υποκείμενα κέρδη.

euro2day.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...