30.8 C
Chania
Tuesday, June 18, 2024

Καλωσόρισαν τις χελώνες Caretta – Caretta στον Σταυρό | Φωτός

Ημερομηνία:

Δεκάδες μικροί και μεγάλοι φίλου του Σταυρού συμμετείχαν στην περιβαλλοντική δράση που διοργάνωσε την Κυριακή στην Παχιά Άμμο ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού (S.E.A) σε συνεργασία με τον Βρεφονηπιακό σταθμό Κοιν.Σ.Επ  Σύγχρονη Αγωγή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας και την έναρξη της περιόδου ωοτοκίας των θαλασσίων χελωνών.

Ο χώρος δίπλα στην παραλία -όπου πριν λίγες εβδομάδες ήταν γεμάτος βαρέα μηχανήματα για την κατασκευή του αντλιοστασίου λυμάτων Α44-,  γέμισε με παιδικές φωνές, παιχνίδια και ζογκλερικά με τους ακροβάτες της Daedalus Academy, ενώ μουσικοί με διάφορα μουσικά όργανα και υπέροχα παραδοσιακά τραγούδια διέσχισαν τις παραλίες του Σταυρού όπου τοποθετήθηκαν ξύλινες πινακίδες στα σημεία όπου συνήθως γεννούν οι Caretta caretta.

Οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν τα δεκάδες γλυκά και τα παγωτά που προσφέρθηκαν από ιδιώτες και από τοπικές επιχειρήσεις του Σταυρού και θαύμασαν τις πολύ όμορφες  χειροτεχνίες που κατασκεύασαν τα παιδιά του βρεφονηπιακού σταθμού.

Παράλληλα έγινε ενημέρωση από εκπρόσωπο του ΑΡΧΕΛΩΝ Συλλόγου Προστασίας για τη Θαλάσσια Χελώνα αναφορικά με την ωοτοκία. Στην δράση τονίστηκε η σημασία των Λιβαδιών Ποσειδωνίας τα οποία βρίσκονται στο βυθό του Σταυρού.

Επισημάνθηκε επίσης το γεγονός ότι οι εργασίες για την κατασκευή του αντλιοστασίου λυμάτων Α44 έχουν προσωρινά σταματήσει, πιθανότατα λόγω της τουριστικής σαιζόν και ότι ο αγώνας για την αλλαγή χωροθέτησης του σε μία βιώσιμη θέση συνεχίζεται.

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού (S.E.A) έχει ασκήσει ένδικα μέσα εκτός του Συμβουλίου της Επικρατείας και στα τοπικά πολιτικά δικαστήρια.

Επισημαίνεται ότι οι εργασίες για την κατασκευή του αντλιοστασίου λυμάτων Α44 γίνονται σε ακίνητο της αδιαμφισβήτητης κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς όμως να έχει υπάρξει παραχώρηση, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στην τοπική κοινωνία αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής μετά την αποκάλυψη ότι σε περίπτωση βλάβης ή διακοπή της λειτουργίας τόσο του συγκεκριμένου αντλιοστασίου  (Α44)  όσο και των δύο άλλων που θα κατασκευαστούν στη περιοχή του Σταυρού (Α46 & Α47) τα ανεπεξέργαστα λύματα θα καταλήγουν μέσω αγωγών υπερχείλισης ανεπεξέργαστων λυμάτων απευθείας στη θάλασσα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ