14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

«Καμπανάκι» Τζανάκη για γρίπη: Να προετοιμαστούν τα νοσοκομεία – Μέχρι 350.000 κρούσματα εβδομαδιαίως

Ημερομηνία:

Την εκτίμηση ότι το επόμενο διάστημα τα δημόσια νοσοκομεία θα δεχθούν μεγάλη πίεση καθώς αναμένονται 300-350.000 κρούσματα γρίπης εβδομαδιαίως έκανε ο Νίκος Τζανάκης.

Όπως τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης αναμένεται «τσουνάμι» γρίπης τις επόμενες τρεις εβδομάδες στη χώρα μας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι τα νοσοκομεία απαιτείται να καταρτίσουν «πρόγραμμα ειδικής πίεσης» για τα κρούσματα που εκτιμάται να δεχθούν.

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι τα κρούσματα γρίπης θα φθάσουν τα 300-350.000 εβδομαδιαίως ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν χρειάζεται πανικός καθώς «το σύστημα υγείας είναι δοκιμασμένο αφού πέρυσι είχαμε 70.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως ενώ τώρα καλούμαστε να διαχειριστούμε 40-45.000 περιστατικά γρίπης».

Αναφορικά με την έλλειψη φαρμάκων ο Ν. Τζανάκης σημείωσε ότι στο νοσοκομείο που εργάζεται στο Ηράκλειο, η μόνη έλλειψη που παρατηρείται μέχρι τώρα αφορά την παρακεταμόλη σε ενέσιμη μορφή. «Χωρίς πανικό, με σωστή διαχείριση και επιλογή γενόσημων μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή τη δυσκολία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τον κορωνοϊό, ο καθηγητής ερωτηθείς σχετικά είπε: «Αν ήταν να περάσω μια από τις ιώσεις που κυκλοφορούν, στην παρούσα φάση θα προτιμούσα τον κορωνοϊο», εξηγώντας ότι πλέον οι ιώσεις και τα περιστατικά γρίπης είναι περισσότερο σοβαρά καθώς προκαλούν ακόμα και πνευμονίες.

Τέλος ο Ν. Τζανάκης συνέστησε τη χρήση μάσκας σε όλο τον πληθυσμό καθώς και σωστή ατομική υγιεινή.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...