«Καρούζος Gate»: Ποια ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί, στο Ηράκλειο

Κανένα σχόλιο

Ήταν περίπου πριν από τέσσερα χρόνια, τον Μάρτιο του 2018, όταν ολοκληρώθηκε η δίκη για το λεγόμενο «Καρούζος Gate», με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας να κρίνει ομόφωνα ένοχους τους κατηγορουμένους.

Επρόκειτο για το τέλος μιας πολύμηνης ακροαματικής διαδικασίας κατά την οποία ξετυλίχτηκε ένα σκάνδαλο με τα… όλα του: λεφτά, χλιδή, ακριβά ακίνητα, αλλά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, έκδοση εικονικών τιμολογίων και πολλά άλλα.

Στο σφυρί τέσσερα οικόπεδα και αγροτεμάχια στην Κρήτη 

"Sponsored links"

Στις 28 Ιανουαρίου και τις 11 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί τέσσερα οικόπεδα και αγροτεμάχια στην Κρήτη με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς τα 3,19 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τα απομεινάρια της επενδυτικής επέλασης του ζεύγους Καρούζου στη μεγαλόνησο την περίοδο 2006-2007, κατά την οποία, όπως λεγόταν τότε, είχαν αγοραστεί εκτάσεις που έφταναν συνολικά στα 2.000 στρέμματα σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, δαπανώντας πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα εκείνη την εποχή είχαν προκαλέσει εύλογες απορίες στην αγορά καθώς «χτυπούσαν» ό,τι έβγαινε προς πώληση με ποσά πολλαπλάσια της πραγματικής τους αξίας.

Ανάμεσα στα μεγαλεπήβολα σχέδια του ζεύγους ήταν η δημιουργία εμπορικών κέντρων και άλλων επενδυτικών ακινήτων σε έκταση 50 στρεμμάτων στα Δύο Αοράκια, σε άλλη 70 στρεμμάτων στην Αμμουδάρα, αλλά και σε 25 στρέμματα στην Αλικαρνασσό.

Στις 28 του μήνα έχει προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί, με επισπεύδουσα την Intrum, δύο από τις δεκάδες εκτάσεις που είχαν αγοράσει στο παρελθόν, και συγκεκριμένα:

– Ενα αγροτεμάχιο έκτασης 44.461,67 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στον οικισμό Παλαιόκαστρο Γαζίου Ηρακλείου, στη θέση Πάτητρα ή Γυαλιά, το οποίο βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης και ορίων οικισμού.

– Ενα οικόπεδο έκτασης 2.423 τ.μ. (τμήμα ενιαίου ακινήτου 13.045,60 τ.μ.), άρτιο και οικοδομήσιμο, στο Ηράκλειο και στη θέση Κορώνη-Μασταμπάς-Θέρισος-Δειλινά.

Οφειλέτρια είναι η Karouzos Real Estate και οι πλειστηριασμοί για αυτές τις δύο ιδιοκτησίες ξεκίνησαν από τον Ιανουάριο του 2020, με τιμές πρώτης προσφοράς στα 889.000 ευρώ για την πρώτη και στις 679.000 ευρώ για τη δεύτερη, αλλά ματαιώθηκαν ελλείψει πλειοδοτών. Μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου το σφυρί θα χτυπήσει πάλι στις 28 του μήνα, με μειωμένες τιμές εκκίνησης, στις 750.000 ευρώ και 580.000 ευρώ αντίστοιχα.

Στις 11 Φεβρουαρίου, με οφειλέτρια επίσης την Karouzos Real Estate (πρώην Karouzos Constructions) και επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα, θα ακολουθήσει ο πλειστηριασμός δύο ακόμη εκτάσεων στην περιοχή της Αλικαρνασσού, συνολικής επιφάνειας 70.590,85 τ.μ., που αποτελούν τμήματα μεγαλύτερου ακινήτου 85.272,91 τ.μ.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για:

"Sponsored links"

  •  Αγροτεμάχιο έκτασης 50.882,52 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός σχεδίου πόλεως στη θέση Ρουσσές ή Δύο Αοράκια της Νέας Αλικαρνασσού του Δήμου Ηρακλείου, με τιμή πρώτης προσφοράς στο 1,3 εκατ. ευρώ.
  •  Αγροτεμάχιο έκτασης 19.708,33 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στην ίδια περιοχή, με τιμή πρώτης προσφοράς στις 560.000 ευρώ.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live