Κατάληψη Rosa Nera: Κάλεσμα στην πορεία της 17ης Νοεμβρίου

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση κατάληψης Rosa Nera:

Στις 17 Νοέμβρη κατεβαίνουμε στο δρόμο.

Ενάντια στην λήθη, για την υπεράσπιση της ιστορικής και της ταξικής μνήμης: εμείς δεν θα ξεχάσουμε τα αδέρφια μας, τις γυναίκες και τους άντρες στις γειτονιές μας που έδωσαν τη ζωή τους ενάντια στη δικτατορία, όπως και τους ανθρώπους που βασανίστηκαν από τη χούντα.

"Sponsored links"

Ενάντια στην σημερινή οικονομική και πολιτική ανέχεια, σε κάθε ταξικό αποκλεισμό από την πρόσβαση στα συλλογικά αγαθά, στην μόρφωση, σε μια αξιοπρεπή ζωή.

Ενάντια στην όξυνση του αυταρχισμού, ενάντια στους εκμεταλλευτές και τους δολοφόνους τους.

Ενάντια στη φρίκη ενός καιρού που τα πτώματα παιδιών και άλλων φυγάδων πολέμου και της εκμετάλλευσης βυθίζονται στο Αιγαίο.

Ενάντια σε κάθε πόλεμο των αφεντικών.

Όμως, όπως έλεγε εκείνο το παλιό τραγούδι: «Ο πόλεμος, παιδιά, είναι μόλις μια τουφεκιά μακριά…».

Και αυτή την 17η του Νοέμβρη ο εχθρός μας είναι εδώ: οι ενώσεις των αφεντικών θεωρούν πάντα τον πόλεμο λύση για την κρίση τους, και την εργατική τάξη κρέας για τα κανόνια τους.

Με την πρόθεση να ενδυναμωθούν άμεσα και μαζικά οι εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες.

Να σταθούμε, αποτελεσματικά και αδιαπραγμάτευτα, ενάντια στην εγκαθίδρυση του φόβου, την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και των αξιών της, όπως και ενάντια στην υποτίμηση της εργασίας.

Να απαντήσουμε ταξικά, κοινωνικά, ανθρώπινα.

"Sponsored links"

Αρκετά ανεχτήκαμε κάθε έλλειψη, είναι ώρα να πάρουμε πίσω τις κλεμμένες μας ζωές.

ΠΟΡΕΙΑ από την Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, Πέμπτη 17 Νοέμβρη, 6 μ.μ.

Κατάληψη ROSA NERA

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live