23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Καταγγελία Πολάκη για offshore και χρέη του Μαντά – Η απάντηση του βουλευτή της ΝΔ

Ημερομηνία:

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και της ΝΔ Περικλή Μαντά, μετά από σοβαρή καταγγελία του πρώτου.

Ειδικότερα, ο κ. Πολάκης, καταγγέλλει ότι ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς, κατέχει offshore εταιρεία με έδρα στα Νησιά Μάρσαλ.

Όπως ανέφερε ο Π. Πολάκης σε πρώτη ανάρτησή του στα social media την οποία και συνοδεύει με έγγραφα και φωτογραφίες, ο Π. Μαντάς έχει ορίσει ως εκπρόσωπο στην εν λόγω εταιρεία, έναν “δικό του, απολύτως έμπιστο, αχυράνθρωπο”.

Τονίζει επίσης πως “ο Μαντάς “καρφώθηκε” μόνος του!”, προσθέτοντας πως ο βουλευτής της Ν.Δ. και το “Μαξίμου έκαναν το μοιραίο λάθος, που αποδεικνύει αφενός την ΕΝΟΧΗ του πρώτου κι αφετέρου τη ΓΝΩΣΗ και τη συγκάλυψη του Μητσοτάκη: προσπάθησαν να “κουκουλώσουν” την ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ του Περικλή Μαντά, βάζοντας την Κωνσταντοπούλου να μεταβιβάσει αμέσως (στις 12 Ιανουαρίου) το 100% των μεριδίων της offhsore του Μαντά προς τον συνέταιρό του Ν. Τσακάκο”.

Ο ίδιος ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε στα παραπάνω κάνοντας λόγο για “συκοφαντία” και “λάσπη”.

Ο Περικλής Μαντάς αναφέρει ότι δεν έχει καμία σχέση ούτε ο ίδιος, ούτε μέλος της οικογένειας του με offshore εταιρεία. “Κάθε επιχειρηματική μου δραστηριότητα μέχρι σήμερα ήταν απόλυτα διαφανής και κάθε εταιρία στην οποία συμμετείχα είχε έδρα στην Ελλάδα”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης, σημειώνει στην ανάρτηση του:

“Καθαρές κουβέντες. Ουδέποτε εγώ ή μέλος της οικογένειάς μου είχα οποιαδήποτε σχέση με offshore εταιρεία, όπως ψευδώς αναφέρει ο κ. Πολάκης. Ουδέποτε εγώ και η σύζυγός μου είχαμε τέτοιου τύπου δραστηριότητες ή σχέσεις με εταιρίες που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους. Ουδέποτε ήμουν «μέτοχος» της AEGIR SERVICES CO.

Κάθε επιχειρηματική μου δραστηριότητα μέχρι σήμερα ήταν απόλυτα διαφανής και κάθε εταιρία στην οποία συμμετείχα είχε έδρα στην Ελλάδα.

​Οι πολίτες της Μεσσηνίας με γνωρίζουν πολύ καλά. Ξέρουν ότι πολιτεύομαι με γνώμονα την ειλικρίνεια και τιμώ με όλες μου τις δυνάμεις την εντολή που μου έδωσαν. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

​Απέναντι στη δολοφονία χαρακτήρων και στο κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολύσει για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς συνεχίζουμε να απαντούμε με θετικό λόγο μακριά από τακτικές πόλωσης, που στόχο έχουν να δημιουργήσουν τοξικό κλίμα λίγους μήνες πριν τις εκλογές”.

Στη συνέχεια, ο κ. Πολάκης επανήλθε με δεύτερη ανάρτησή του, στην οποία γράφει πως ο βουλευτής της ΝΔ έχει ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο τα οποία είναι εκτός ρύθμισης.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Πολάκης:

“Περικλή Μαντά, έπρεπε να έχεις παραιτηθεί από χθες!

"google ad"

Σύμφωνα με πληροφορίες από επιχειρηματικούς κύκλους της Μεσσηνίας, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν πλήρως από την έρευνα του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο εν λόγω “άριστος” βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ έχει από το 2019 ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ προς το ΔΗΜΟΣΙΟ (από ατομική και εταιρική δραστηριότητα) ΑΝΩ ΤΩΝ 650.000 ευρώ, τα οποία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΠΟΤΕ!!!

Σύμφωνα με το νόμο  “όποιος δεν καταβάλλει τα βεβαιωμένα στη Φορολογική Διοίκηση χρέη προς το Δημόσιο, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών, εφόσον το συνολικό χρέος υπερβαίνει το ποσό των 200.000€” (φωτό 2).

Προφανώς αυτός ο Νόμος ισχύει για όλους τους άλλους φορολογούμενους, εκτός από τους βουλευτές της ΝΔ του Μητσοτάκη!!!

Προϊστάμενε της Δ.Ο.Υ Καλαμάτας γιατί από το 2019 δεν κίνησες την προβλεπόμενη διαδικασία σε βάρος του Μαντά; Γιατί δεν έστειλες τον φάκελο στον Εισαγγελέα; Υπήρξε κάποια παρέμβαση;

Κύριε Πιτσιλή της ΑΔΑΕ γιατί δεν πήρες μέτρα εναντίον του Μαντά για τα ληξιπρόθεσμα και αρύθμιστα χρέη του, όπως καθημερινά κάνεις  για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους;

Σε σένα Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έχω να πω τίποτα άλλο, πέραν του ότι:

ΘΑ ΠΕΣΕΤΕ ΜΕ ΚΡΟΤΟ!!

ΥΓ:Μην βγει κανείς και πει πως δεν ισχύουν αυτά που γράφω!!

Τα στοιχεία στη διάθεση και της ΔΟΥ Καλαματας και στον Πιτσιλη της ΑΔΑΕ που κάνει κατασχέσεις λογαριασμών για 50αρικα και εδώ δεν είδε τίποτα!!!

ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΗΚΑΜΕ;”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...