Καταπατήσεων συνέχεια σε χωριά των Χανίων – Πολλές οι καταγγελίες

Κανένα σχόλιο

Μετά την καταγγελία για καταπάτηση νόμιμου οικοπέδου στο Σταυρό Ακρωτηρίου που δημοσιεύθηκε στον ‘’Αγώνα της Κρήτης’’ την περασμένη εβδομάδα, έφτασαν στην εφημερίδα μας και άλλες καταγγελίες.

Κι εμείς αναρωτιόμαστε:

Πως λειτουργούν οι καταπατητές; Με το έτσι θέλω; Και ο νόμος; Δεν προστατεύει τους νόμιμους ιδιοκτήτες;

"Sponsored links"

Έχομε καταγγελία για καταπάτηση εκτός του Σταυρού και σε άλλη περιοχή του Ακρωτηρίου. Επίσης στο χωριό Σκορδαλού όπου ο νόμιμος ιδιοκτήτης δικαιώθηκε μετά από προσφυγή στην δικαιοσύνη. Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, καταπάτηση περιουσίας έχει σημειωθεί στο ΚακοδίκιΣελίνου.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΟΡΩΝ

Οι μικροκαταπατήσεις με τη μέθοδο της αλλαγής των συνόρων έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια ανησυχητικές διαστάσεις. Ιδιοκτήτες αγροτικής γης που μένουν στην πόλη ή εκτός του νομού Χανίων, πολλές φορές μένουν έκπληκτοι με την μετατόπιση των συνόρων. Επίσης, ακριβώς πάνω στο σύνορο βλέπουν φυτεμένες ελιές που σημαίνει πως μπαίνουν δυο μέτρα μέσα.

Σε άλλες περιπτώσεις, εκεί που υπήρχε ιδιοκτησία ανοίγεται δρόμος από διπλανό ιδιοκτήτη. Σε άλλες περιπτώσεις, στο μέσο χωραφιού που είναι οικόπεδο, τοποθετούνται βάνες άρδευσης. Πελώριες πέτρες που είχαν τοποθετηθεί ως στραλίκια μετακινούνται με τρακτέρ, παραβιάζοντας έτσι τα σύνορα. Γενικά γίνεται ένας χαμός. Πολλοί οι καταπατητές.

Γιατί; Θα γίνουν πιο πλούσιοι καταπατώντας  ό,τι ανήκει σε άλλους; Αναρωτιόμαστε, προς τι αυτή η έξαρση καταπατήσεων; Το πρόβλημα που έχομε δεν λύνεται με το να στρέφεται ο ένας εναντίον του άλλου.

Ν.Α.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live