“Καταστολή, ανεργία, υγεία πουθενά”: Και δεύτερη πορεία χθες στα Χανιά για τις συνέπειες της πανδημίας | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Και δεύτερη πορεία μετά αυτή των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στα Χανιά.

Για την πορεία δεν έγινε δημοσιο κάλεσμα και έγινε από την συνέλευση αλληλεγγύης στην κατάληψη Rosa Nera με σημείο εκκίνησης της Αμπεριά.

Σύμφωνα με τη σελίδα στο facebook “Αυτοοργανωμένοι Δημόσιοι Χώροι” τηρήθηκαν μέτρα προστασίας της υγείας των διαδηλωτών ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας μοιράστηκαν κειμενα της συνέλευσης ενώ ακούγονταν συνεχώς συνθήματα όπως:

"Sponsored links"

– Του covid η διαχείριση είναι ταξική, πλουτίζουνε οι πλούσιοι πεθαίνουν οι φτωχοί.

– Αυτοί που διαλύσανε σχολειά – νοσοκομεία βγάλανε στους δρόμους την αστυνομία

– 30 του μηνός, με πιάνει πανικός, να ρίξουμε τα νοίκια – να ανέβει ο μισθός.

– Οι μετανάστες είναι αδέρφια ταξικά στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά

– Κάθε μέρα 100 νεκροί, αυτό θέλει να κρύψει η καταστολή

– Ένα μηνιάτικο: 400 ευρώ, δεν φταίει ο μετανάστης αλλά το αφεντικό

– Μπάτσοι παντού, υγεία πουθενά, εμείς δεν θα πεθάνουμε για τα αφεντικά.

Αποσπάσματα από το κείμενο της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Κατάληψη ROSA NERA που μοιράστηκε σε πολίτες:

“…Η διαχείριση της πανδημίας καταδεικνύει αδιαμφισβήτητα τη δολοφονική και αντικοινωνική πολιτική του κράτους. Ενώ παρουσιάζει τα μέτρα απαγόρευσης μετακινήσεων και πολιτικών δράσεων ως μέτρα προστασίας από τον ιό, ταυτόχρονα νομοθετεί μια σειρά από αντεργατικές, αντιπεριβαλλοντικές, αντιεκπαιδευτικές διατάξεις εν μέσω καραντίνας.

"Sponsored links"

(…)

Την ίδια στιγμή που δαιμονοποιεί και απαγορεύει τις συναθροίσεις, στοιβάζει εργαζόμενες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα εργασιακά κάτεργα, αρνείται την αποσυμφόρηση των φυλακών, ανοίγει τις εκκλησίες (χωρίς να πει κουβέντα για τη «θεία κοινωνία»), ενώ συνεχίζει τη δολοφονική του πολιτική εις βάρος χιλιάδων ψυχών στα σύνορα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών που επιβιώνουν σε συνθήκες φρίκης.

(…)

Όταν τα κονδύλια για τη δημόσια υγεία μειώνονται (ο προϋπολογισμός για το 2021 είναι μειωμένος κατά 600 εκ. ευρώ), αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30% και υλοποιείται κονδύλι ύψους 31 εκ. ευρώ για να εξοπλίσει με ακόμα περισσότερα μέσα την ελληνική αστυνομία

(…)

Δεν θ’ αφήσουμε την υγεία μας, τα εργασιακά και πολιτικά δικαιώματά μας και τις ζωές μας βορά στους δυνάστες μας.

Με συσπείρωση στους χώρους εργασίας και στις γειτονιές για να μην συνεχίσει η υποτίμηση της εργασιακής μας δύναμης…”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις