15.8 C
Chania
Wednesday, November 29, 2023

Καταψήφισαν οι παρατάξεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ το Ψήφισμα καταδίκης της δίωξης των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ημερομηνία:

Ψήφισμα καταδίκης της απαράδεκτης δίωξης (κλήση σε προανάκριση, μετά από μήνυση που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας) εκλεγμένων φοιτητώνσυνδικαλιστών, μεταξύ των οποίων και προέδρων Φοιτητικών Συλλόγων στο Πολυτεχνείο Κρήτης,  κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο περιφερειακό συμβούλιο στις 27 Ιούνη.

Ειδικότερα, ο Μανώλης Συντυχάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαμορφώσει κλίμα τρομοκράτησης των φοιτητών που αγωνίζονται, με την αξιοποίηση συγκεκριμένων περιστατικών και ερμηνειών που τους αποδίδονται. Η κυβέρνηση, έτσι,τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης,προσπαθεί να προσανατολιστεί η συζήτηση για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα σε βολικά για την ίδια μονοπάτια, απέναντι στο μεγάλο κύμα εναντίωσης στους δικούς της σχεδιασμούς και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για τον νέο νόμο πλαίσιο, το νέο ολομέτωπο χτύπημα στα πτυχία και τα δικαιώματα των φοιτητών,  αλλά και των εργαζομένων στα Ιδρύματα και για την είσοδο πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Το ψήφισμα της  Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης  καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του ΠΣ (με εξαίρεση έναν σύμβουλο της πλειοψηφίας και έναν της ελάσσονος μειοψηφίας), αποκαλύπτοντας για άλλη μία φορά τη σύμπλευση του συνδυασμού του περιφερειάρχη ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ  με τον συνδυασμό της ΝΔ. Όπως και τα Κόμματά τους στη βουλή,  στηρίζουν την  επιχειρηματική λειτουργία του Πανεπιστημίου, τη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων όλων των τελευταίων χρόνων που οδηγεί σταθερά σε υποβάθμιση των σπουδών των φοιτητών και την  προσπάθεια της κυβέρνησης,όπως και των προκατόχων της,να χτυπηθεί η οργανωμένη διεκδίκηση των φοιτητών και οι φοιτητικοί σύλλογοι.Γι’ αυτό δεν μπόρεσαν ούτε τα προσχήματα να κρατήσουν, με τις τοποθετήσεις τους στο περιφερειακό συμβούλιο για την «ανομία» στα πανεπιστήμια, «εξαφανίζοντας»τα προβλήματα και τις ανάγκες των φοιτητών.

Ο νεολαία έχει την ευκαιρία να βγάλει τα συμπεράσματά της και να ακούσει πιο προσεκτικά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ, για να επιλέξει «τη σωστή πλευρά της Ιστορίας» οργανώνοντας τον αγώνα της για να τις δικές της σύγχρονες ανάγκες και την  κάλυψή τους.

Το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης  :

«Καταδικάζουμε την απαράδεκτη δίωξη εκλεγμένων φοιτητών συνδικαλιστών – μετά από μήνυση που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας – μεταξύ των οποίων και προέδρων Φοιτητικών Συλλόγων στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Το ΠΣ αντιτίθεται στο τεχνητό κλίμα έντασης στα πανεπιστήμια, που εντείνει την καταστολή κατά των φοιτητών και των δικαιωμάτων τους,  την οποία  προσπαθεί να διατηρήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει το μεγάλο κύμα εναντίωσης στο νέο νόμο πλαίσιο και την είσοδο πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Η «ανομία», μέσα στα πανεπιστήμια, όποιοι την επικαλούνται, δεν προέρχεται από τον αγώνα των φοιτητών, αλλά από πολιτικές που οδηγούν σταθερά σε υποβάθμιση των σπουδών των φοιτητών και σε «νέους ορίζοντες» για την επιχειρηματική δράση των ιδρυμάτων.

Το Π.Σ. στέκεται αλληλέγγυο στο πλευρό των φοιτητών που διώκονται και καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια δίωξης εκλεγμένων φοιτητών συνδικαλιστών.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ