Καυτό μελάνι: Οι βιογραφίες που θα συζητηθούν – Η ζωή του Γλέζου από τη Ρένα Δούρου, τι γράφει τώρα ο Νίκος για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Κανένα σχόλιο

Είναι ένα λογοτεχνικό είδος συναρπαστικό οι βιογραφίες. Εχουν όλη την ίντριγκα της αληθινής ιστορίας, συνδυασμένη με γλαφυρές, χειρουργικής ακρίβειας αφηγήσεις που συνθέτουν το ιδανικό ανάγνωσμα και τους προσδίδουν και λογοτεχνική αξία. Αυτό το φθινόπωρο οι εκδοτικοί οίκοι στην Ελλάδα θα φροντίσουν να κρατήσουν τα χέρια μας απασχολημένα και τα ράφια μας ασφυκτικά γεμάτα με βίους σπουδαίων αλλά και αμφιλεγόμενων προσώπων.Η πρώτη μυρωδιά από το καυτό μελάνι στα βιβλία που τυπώνονται έχει ήδη φτάσει σε αναγνώστες και βιβλιοπωλεία. Ανατρέχοντας στην εκδοτική αγορά εντοπίσαμε ήδη μερικές βιογραφίες που σίγουρα θα διαβαστούν και -ακόμη πιο σίγουρα- θα συζητηθούν. Για παράδειγμα, οπωσδήποτε θα προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον και ακόμη περισσότερες συζητήσεις η βιογραφία του Μανώλη Γλέζου από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου που θα κυκλοφορήσει στον παραδοσιακό οίκο βιογραφιών και κειμένων με πολιτική υπογραφή: στον οίκο Λιβάνη.

Από το χώρο των πολιτικών βιογραφιών δεν θα απουσιάσουν οι εκδόσεις Ψυχογιός που φέρνουν (επιτέλους;) στην Ελλάδα τη βιογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Σπύρο Δραϊνά με τίτλο «Η γέννηση ενός πολιτικού αντάρτη». Σύμφωνα με την … αντίστροφη μέτρηση στο site των εκδόσεων, η βιογραφία θα κυκλοφορήσει σε 43 μέρες από σήμερα. Τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης υπογράφει ο Νίκος Παπανδρέου.

Πολιτική βιογραφία, αυτή του Ηλία Ηλιού θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Κέδρος με την υπογραφή του ιδρυτικού στελέχους της ΕΔΑ Βασίλη Μπρακατσούλα. Εντωμεταξύ, η Αγρα ετοιμάζει το Ημερολόγιο της εξορίας του Τρότσκι, ενώ η Ωκεανίδα θα εκδώσει τα πρωτότυπα ημερολόγια του Ναπολέοντα Ζέρβα με σχόλια του Βαγγέλη Τσούκα.

"Sponsored links"

Με δυνατούς ρυθμούς ροκ που θα διατρέχουν όμως την πολιτική και κοινωνική ιστορία των ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες θα κινηθεί η βιογραφία του Μπρους Σπρίνγκστιν που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ροδακιό με την υπογραφή του Πίτερ Ειμς Κάρλιν.

Μεγάλο μέρος του κοινού περιμένει με αγωνία – και σχεδόν συγκίνηση- αναμένει τη βιογραφία του Πάτρικ Λι Φέρμορ (κάτω) με τίτλο «Μια περιπέτεια» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο που την υπογράφει η Αρτεμις Κούπερ.

Πηγή:  iefimerida.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live