Κεγκέρογλου: Να δοθεί η δυνατότητα ένταξης παλαιών οφειλών σε βιώσιμη ρύθμιση χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις

Κανένα σχόλιο

«Να δοθεί η δυνατότητα ένταξης παλαιών οφειλών σε βιώσιμη ρύθμιση χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, όταν αυτές δεν εντάχθηκαν σε προηγούμενες ρυθμίσεις με αποδεδειγμένη ευθύνη των ασφαλιστικών φορέων»

Mε ερώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Εργασίας, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να δοθεί η δυνατότητα ένταξης παλαιών οφειλών σε βιώσιμη ρύθμιση, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, όταν αυτές δεν εντάχθηκαν σε προηγούμενες ρυθμίσεις με αποδεδειγμένη ευθύνη των ασφαλιστικών φορέων.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Sponsored links"

«Υπάρχουν πάρα πολλοί ασφαλισμένοι, οι οποίοι πριν από μεγάλο χρονικό διάστημα, είχαν υποβάλλει αίτηση ρύθμισης των οφειλών τους στα ασφαλιστικά ταμεία που υπάγονταν και κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης από τον ασφαλιστικό φορέα, προέβησαν σε ρύθμιση της οφειλής τους (όπως αυτή προσδιορίστηκε από τον φορέα) σύμφωνα με τα ισχύοντα, την οποία εξυπηρετούν κανονικά, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν.

Σημαντικός αριθμός ασφαλισμένων από αυτούς, όταν κατέθεσε αίτημα συνταξιοδότησης, αίφνης ενημερώθηκε από τον ΕΦΚΑ ότι έχουν και άλλες οφειλές, οι οποίες τότε δεν φαίνονταν στο πληροφοριακό σύστημα, με προφανή υπαιτιότητα των ασφαλιστικών φορέων που υπάγονταν, χωρίς ωστόσο να τους δίνεται η δυνατότητα ένταξης της οφειλής τους στην υφιστάμενη ρύθμιση ή σε άλλη ευνοϊκή ρύθμιση, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.

Επειδή ολοένα και πληθαίνουν οι καταγγελίες ασφαλισμένων, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε απόγνωση, αφού δεν μπορούν ούτε να συνταξιοδοτηθούν άλλα ούτε και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, οι οποίες έχουν επιβαρυνθεί με σημαντικούς τόκους και προσαυξήσεις και έχουν αποσταλεί και στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Επειδή ο λάθος υπολογισμός έχει γίνει με υπαιτιότητα των ασφαλιστικών φορέων και όχι του ασφαλισμένου και

Επειδή έχω καταγγελίες για συγκεκριμένες περιπτώσεις

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

Προτίθεστε να δώσετε τη δυνατότητα ένταξης παλαιών οφειλών σε βιώσιμη ρύθμιση, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις στην περίπτωση που δεν εντάχθηκαν σε προηγούμενες ρυθμίσεις με αποδεδειγμένη ευθύνη των ασφαλιστικών φορέων;».

 

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live