16.8 C
Chania
Thursday, November 30, 2023

Κιβωτός του Κόσμου: Ο Πατήρ Αντώνιος κατέθεσε υπόμνημα – “Κραυγαλέες αναλήθειες και ψεύδη”

Ημερομηνία:

Στην αντεπίθεση περνά ο πατέρας Αντώνιος με το υπόμνημα που κατέθεσαν οι συνήγοροί του στην Εισαγγελία Ανηλίκων.

Ο ιδρυτής της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου με το πολυσέλιδο δικόγραφο που κατέθεσε στις Εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση από τον περασμένο Νοέμβριο, φέρεται όχι μόνο να αμφισβητεί τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος αλλά και να επισημαίνει ότι η υπόθεση “αξιοποιείται” από “καλοθελητές” που όπως αναφέρει εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού.

Αφήνει επίσης και αιχμές για την Εισαγγελία στην οποία καταλογίζει ότι υιοθετώντας ψευδείς καταγγελίες συντάσσει “αόριστα κατηγορητήρια” , καλώντας την να πράξει από και πέρα το καθήκον της.

Ο κληρικός αφιερώνει μεγάλο μέρος του υπομνήματος στις καταγγελίες που τον κατέστησαν ύποπτο για το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση καθώς και ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή (πλημμέλημα). Επικεντρώνει δε την αντίκρουση τους ως επί το πλείστον στις δύο καταγγελίες για θωπείες και άλλες σεξουαλικού χαρακτήρα ενέργειες, σεξουαλικές πράξεις που έγιναν από έναν 19χρονο, φιλοξενούμενο από τα έξι του χρόνια ως και μετά την ενηλικίωση του σε Δομή του ΜΚΟ στην επαρχία, και έναν 15χρονο νυν φιλοξενούμενο, καθώς αυτές αφορούν το κακούργημα.

Για τις δύο αυτές καταγγελίες, τις οποίες ο κληρικός αφήνει να εννοηθεί πως κάποιοι τις χρησιμοποιούν ως όχημα για άλλες σκοπιμότητες, ο ιδρυτής της Κιβωτού αναφέρει:

“Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο, (τονίζεται ο αριθμός 2), καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης τη ΚΙΒΩΤΟΥ, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα. Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη «αντέγραφε» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης (!!!).”

Για την ουσία των καταγγελιών την βασιμότητα των οποίων αρνείται, ο πατέρας Αντώνιος στρέφει τα βέλη του στον 19χρονο κυρίως και δευτερευόντως στον 15χρονο και αναφέρει:

“Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών”. Σημειώνει μάλιστα πως “παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν”.

Όσον αφορά τις ενέργειες της Εισαγγελίας ο ερευνώμενος ιερωμένος επισημαίνει πως με βάση ψευδείς καταγγελίες “ συντάχθηκαν αόριστα «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, ( του τρόπου, χρόνου και μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους.

Αφήνει επίσης αιχμές ότι “Η ανύπαρκτη ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού” ενώ τονίζει κάποιοι εκμεταλλεύονται την υπόθεση . Όπως φέρεται να τονίζει “Μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής . Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της “.

Μετά την μελέτη και αξιολόγηση των υπομνημάτων τόσο του πατέρα Αντώνιου όσο και των άλλων έξι ελεγχόμενων στην υπόθεση, οι Εισαγγελείς Ανηλίκων θα αποφασίσουν για τις ποινικές ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για την υπόθεση.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινούν την Παρασκευή τα e-Ραντεβού στο νοσοκομείο Χανίων για τον Δεκέμβριο

Ενημέρωση σχετικά με κλείσιμο e – Ραντεβού. -1. Σας ενημερώνουμε...

Διπλωματικό επεισόδιο Ισραήλ – Ισπανίας μετά τις δηλώσεις Σάντσεθ για τη Γάζα

Κλιμακώνεται η διπλωματική αντιπαράθεση ανάμεσα σε Μαδρίτη και Τελ...

Ανδρουλάκης: Χείρα συνεργασίας στους “11” υπό προϋποθέσεις

Για την επιστολική ψήφο, την δημοσκοπική άνοδο του ΠΑΣΟΚ,...