Κινδυνεύει η περιουσία του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το κύμα της διαθεσιμότητας – Καμπανάκι κινδύνου από τους εργαζόμενουςΣτον απόηχο του σαρωτικού κύματος της διαθεσιμότητας, στο προσκήνιο έρχεται και μία εξαιρετικά ανησυχητική παράμετρος που αφορά στην προστασία του ακαδημαϊκού ιδρύματος. Πέρα από τις επιπτώσεις στη λειτουργία του Πανεπιστημίου αλλά και του εκπαιδευτικού του έργου που θα επιφέρει η διαθεσιμότητα των 49 διοικητικών του υπαλλήλων, οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλειά του και αυτό διότι αν εφαρμοστεί το πλάνο της διαθεσιμότητας, τότε το Πανεπιστήμιο θα μείνει χωρίς φύλακες.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που άνοιξε τον … ασκό του Αιόλου της διαθεσιμότητας, στη “μαύρη λίστα” εντάσσεται στο σύνολό της η ειδικότητα των Φυλάκων – Νυχτοφυλάκων με αποτέλεσμα το Πανεπιστήμιο νααφήνεται αφύλακτο με καταφανείς συνέπειες για την ασφάλεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και της δημόσιας περιουσίας.

Η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων Ρεθύμνου

"Sponsored links"

Στις 23/9/2013 υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας  και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ υπ’ αριθμ. 2384/24.9.13) σύμφωνα με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα 49 διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συγκεκριμένα:

Καταργείται στο σύνολό της η ειδικότητα των Φυλάκων – Νυχτοφυλάκων και  13 υπάλληλοι σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο τίθενται αυτόματα σε διαθεσιμότητα. Το Πανεπιστήμιο αφήνεται αφύλακτο με καταφανείς συνέπειες για την ασφάλεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και της δημόσιας περιουσίας, ενώ το κενό προφανώς θα επιχειρήσουν να καλύψουν ιδιωτικές εταιρίες (Security), οι οποίες είναι και οικονομικά ασύμφορες και εγκυμονούν στις μέρες που ζούμε και «άλλους» κινδύνους.

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης, μια υπηρεσία με προβεβλημένο διεθνώς έργο, χάνει 4 Βιβλιοθηκονόμους, ενώ 11 ακόμα υπάλληλοί της θα ζήσουν το μαρτύριο της μοριοδότησης προς διαθεσιμότητα.

Με σαφή στόχο αποδυνάμωσης της οικονομικής αυτοδιαχείρισης του Ιδρύματος η συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση καταργεί 20 θέσεις ειδικότητας Διοικητικού – Λογιστικού και Διοικητικού – Οικονομικού, πλήττοντας έτσι όλες τις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του Ιδρύματος, τις Γραμματείες  των Ακαδημαϊκών Τμημάτων, καθώς και τον Ειδικό Λογαριασμό.

Τέλος, καταργούνται 12 θέσεις Τεχνικών, διαλύοντας στην ουσία και το Τμήμα Συντήρησης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Ιδρύματος. Οι προθέσεις είναι και εδώ προφανείς.

Ενάντια στις αποφάσεις της παρούσας Κυβέρνησης που οδηγούν το Ίδρυμα σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας, οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο εντείνουν τον απεργιακό τους αγώνα με σειρά κινητοποιήσεων και καλούν σε έμπρακτη συμπαράσταση το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας καθώς και κάθε πολίτη που θίγεται από τα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα της Κυβέρνησης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live