Κινητοποίηση από τους διανομείς των Χανίων

Κανένα σχόλιο

Mε ανακοινωσή του το Σωματειο Διανομέων ν. Χανιων αφου ευχαριστεί ολους τους συναδελφούς τους “που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για αλληλεγγύη και έδωσαν από το υστέρημα τους για να στηρίξουν τον συνάδελφο που είχε σοβαρό ατύχημα την ώρα που εργαζόταν” καλεί σε κινητοποίηση την Παρασκευή 9 Απριλίου στην πλατεία Δημοτική Αγοράς.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η σημασία του να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας αποδείχτηκε άλλη μια φορά , και μας θυμίζει πως όσο πιο πολλοι  είμαστε τόσο πιο πολλά πράγματα μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε.

"Sponsored links"

Το ατύχημα του συναδέλφου μας δεν ήταν το μόνο σε έναν χρόνο πανδημίας. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο είχαμε 11 θανατηφόρα ατυχήματα πανελλαδικά στον κλάδο μας. Η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς έσπασε κάθε προηγούμενο , η δουλειά μέσα από τα καταστήματα , μεταφέρθηκε στους δρόμους και τα σπίτια. Η αναγνώριση μας ως ήρωες μένει μόνο στα λόγια. Τα ατελείωτα ωράρια, η δουλειά σε κάθε είδους καιρικά φαινόμενα , η ανασφάλιστη εργασία , τα κακοσυντηρημένα μηχανάκια , τα μέσα προστασίας να επιβαρύνουν πάλι εμάς και όχι την εργοδοσία καθώς  και η μη ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά συνεχίζονται.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κάνει κάτι για να τα αλλάξει όλα αυτά αλλά φέρνει νέο νόμο ο οποίος μονιμοποιεί όλα τα παραπάνω και φέρνει κατάργηση 8ωρου και 5ημερου μειώσεις μισθών και εργοδοτικών εισφορών ,απλήρωτες υπερωρίες και διευθέτηση ωραρίου σε βάθος εξαμήνου.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εποχικά εργαζόμενους στον κλάδο μας και χαιρετίζουμε τα αιτήματα τους. Ανταποκρινόμαστε στο  Πανελλαδικό κάλεσμα για δράση μαζί με 46 σωματεία  την Παρασκευή  στις 9 Απριλίου  18:00 στην πλατεία δημοτικής αγορά και βάζουμε τα δικά μας αιτήματα

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

Υποχρεωτική Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους διανομείς

Μέτρα προστασίας της υγείας και μέσα προστασίας (κράνος κτλ) με ευθύνη της εργοδοσίας

Μηχανάκια Εξοπλισμός συντήρηση και έξοδα κίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση

Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live