24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Κινητοποίηση των βιοπαλαιστών αγροτών στην Αντιπεριφέρεια Κρήτης – Νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα στα Μεγάλα Χωράφια | Βίντεο

Ημερομηνία:

Με μεγάλη συμμετοχή αγροτών πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων.

Συγκεκριμένα, δεκάδες αγροτικά αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν στον κόμβο των Μουρνιών και κατευθύνθηκαν στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Κρήτης, με τους αγρότες να προχωρούν σε αποκλεισμό της.

Εκεί, εκπρόσωποι αγροτικών Συλλόγων τοποθετήθηκαν για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες ενώ συντονισμένοι με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Ο πρόεδρος  της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης είπε για τους λόγους της κινητοποίησης και τις επόμενες κινήσεις:

Έχουν χαθεί από τις αποζημιώσεις περίπου πανελλαδικα 250 εκ. Αυτά λείπουν από την καθημερινότητά μας. Ζητούμε αφορολόγητο πετρέλαιο.

Εμείς ζητούμε 200 ευρώ ανά στρέμμα στην καλλιέργεια της ελιάς διότι πρέπει να παραμείνουν οι άνθρωποι να καλλιεργήσουν. Μπορεί το λάδι να είναι πανάκριβο αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν πουλήσαμε. Δεν υπήρχε λάδι. Είχε καταστραφεί.

Όπως υπάρχει ακαρπία σε όλα τα δέντρα. Στα κάστανα, στα πορτοκάλια που είναι πολύ μικρά και δεν είναι εμπορεύσιμα. Υπάρχει όμως και μεγάλη διαφορά από την τιμή που πουλά ο παραγωγός και από την τιμή που φτάνει στο ράφι. Ο παραγωγός πουλάει στα 20 λεπτά και στο ράφι φτάνει στα 2,5 ευρώ. Ενώ το γάλα έχει φτυνήσει, τα προϊόντα παραμένουν πανάκριβα.

Ζητούμε επιδότηση στο πετρέλαιο, ζητούμε 0,7 στην κιλοβατώρα το ρεύμα για να μπαίνουν μπροστά οι αντλίες και να παράγονται προϊόντα.

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 11 η ώρα το πρωί θα μαζευτούμε στα Μεγάλα Χωράφια στον κομβο και θα αποφασίσουμε πώς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Είμαστε ενωμένοι με τους αγώνες σε όλη την Ελλάδα.

Χιλιάδες τρακτέρ βγαίνουν. Ο αγώνας δεν έχει κορυφωθεί ακόμα.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες απαιτούν προστασία του εισοδήματος τους, μείωση του κόστους παραγωγής για να μπορούν να μείνουν στα χωριά τους και να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 0.7 στην kwh, 200 ευρώ αποζημίωση ανά στρέμμα λόγω της ακαρπίας στην ελιά, κατώτερες εγγυημένες τιμές ώστε τα αγροτικά προϊόντα να είναι προσιτά στον καταναλωτή και να εξασφαλίζουν ένα εισόδημα στον αγρότη για να μπορεί να καλλιεργήσει.

Τέλος, υπογράμμισαν πως η καταστολή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση, ειδικά τις πρώτες μέρες των κινητοποιήσεων, δεν θα τους πτοήσει και απηύθυναν κάλεσμα σε κάθε Αγροτικό Σύλλογο να οργανώσει συσκέψεις σε κάθε χωριό για να κινητοποιηθεί μαζικά η αγροτιά του Νόμου την Δευτέρα 5 Φλεβάρη, στις 11 π.μ στα Μεγάλα Χωράφια.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ