17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

ΚΚΕ: Ντοκουμέντο ιστορικής αξίας, η πρώτη εκτέλεση του «Ραντάρ» από τον Μίκη Θεοδωράκη

Ημερομηνία:

«Είναι φορτισμένη ιστορικά η αξία της κασέτας που παρέδωσε η Εύα Νικολαΐδου στον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Όπως είχαμε δηλώσει, το κόμμα μας επεξεργάστηκε αυτό το σημαντικό υλικό, λόγω των αλλοιώσεων που είχε υποστεί εξαιτίας των 40 και πλέον ετών που έχουν περάσει» επισημαίνει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Είναι μια ηχογράφηση που καταγράφει τη στιγμή, που ο ίδιος ο συνθέτης εμπνεύστηκε, τραγουδά και εκτελεί στο πιάνο επτά από τα τραγούδια του έργου του “Ραντάρ”. Αυτή ακριβώς είναι και η αξία του ντοκουμέντου. Αυτό το σπάνιο υλικό παραδόθηκε το 1980 από τον Μίκη Θεοδωράκη στην Εύα Νικολαΐδου. Το έργο ολοκληρώθηκε το 1981. Τότε που κυκλοφόρησε σε στίχους του Κώστα Τριπολίτη και ερμηνεύει ο Γιώργος Νταλάρας.

Συγκεκριμένα τα επτά τραγούδια από αυτό τον δίσκο ακούγονται με την ίδια μελωδία όμως σε πιο αργό τέμπο, ειδικά το τραγούδι “Τη ζωή μου έχω χάσει”, εμπεριέχει περισσότερη λυρικότητα λόγω της συναισθηματικής φόρτισης του Μίκη».

Το συγκεκριμένο αυτό αρχειακό υλικό θα αξιοποιηθεί από το ΚΚΕ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ