24.8 C
Chania
Tuesday, October 8, 2024

Κοινωνικά κριτήρια για τον καθορισμό των προστίμων για τα αυθαίρετα

Ημερομηνία:

Στη Βουλή οι θέσεις της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών από το Λευτέρη Αυγενάκη

Να ενσωματωθούν στις ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων ειδικά κοινωνικά κριτήρια με συγκεκριμένες ευνοϊκότερες διατάξεις για ειδικές κοινωνικές ομάδες πληθυσμού ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου και υπεύθυνος του τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με συγκεκριμένη κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης κατέθεσε υπόψη του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος, τις θέσεις και το αίτημα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για τον συνυπολογισμό του κόστους της αναπηρίας κατά τον καθορισμό των κριτηρίων για τον υπολογισμών των προστίμων για τα αυθαίρετα.

Στο σχετικό κοινοβουλευτικό του έγγραφο αναφέρεται στις θέσεις της Ομοσπονδίας τονίζοντας ότι «κατά τη λήψη των οριστικών αποφάσεων για τον καθορισμό του ύψους των προστίμων και του τρόπου καταβολής των προστίμων για τα αυθαίρετα πρέπει να ληφθούν υπόψη και κοινωνικά κριτήρια. Ειδικότερα, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών επισημαίνει ότι πρέπει να συνεκτιμηθεί: 1) το κόστος που επιφέρουν στον άνθρωπο οι πρόσθετες ανάγκες που δημιουργεί η τυφλότητα και 2) το ότι οι τυφλοί και τα άτομα με προβλήματα όρασης έχουν καταβάλλει τεράστιες οικονομικές θυσίες προκειμένου να αποκτήσουν μια μόνιμη κατοικία, ενώ διαθέτουν κατά τεκμήριο πενιχρά οικονομικά μέσα».

Για τους λόγους αυτούς, σημειώνει ότι «η Εθνική Ομοσπονδία ζητά: α) για την πρώτη κατοικία μικρού εμβαδού το πρόστιμο να είναι συμβολικό, β) για την πρώτη κατοικία εμβαδού μεγαλύτερου των 100 τ.μ. το πρόστιμο να μειωθεί κατά 50%  και να επιμηκυνθεί ευλόγως ο χρόνος αποπληρωμής και γ) για τη δεύτερη (εξοχική) κατοικία», ενώ δεν παραλείπει να σημειώσει ότι «σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό όπως ενσωματωθούν στις ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και κοινωνικά κριτήρια με συγκεκριμένες ευνοϊκότερες διατάξεις για ειδικές κοινωνικές ομάδες πληθυσμού».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Ζητούν πίσω από τους αγρότες τις επιδοτήσεις

Αναβρασμός επικρατεί σε χιλιάδες αγρότες της Κρήτης που ενώ βρίσκονταν σε...

Ηράκλειο: Εμπλοκή δικηγόρου στην επίθεση του επιχειρηματία

Στη σύλληψη μίας δικηγόρου προχώρησαν το πρωί της Τρίτης...

Ποια η πρόοδος των εργασιών στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής

Όσον αφορά την πρόοδο των εργασιών, η «ΑΡΙΑΔΝΗ INTERCONNECTION»...