Κομισιόν: Το πιστοποιητικό covid δεν μπορεί να αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο

Κανένα σχόλιο

Η Μάλτα ενημέρωσε την Κομισιόν και τα κράτη μέλη για νέους περιορισμούς που θα τεθούν σε ισχύ στις 14 Ιουλίου. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν μπορεί να αποτελέσει προϋπόθεση για την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών.

“Βλέπουμε αυξανόμενους αριθμούς κρουσμάτων κορονοϊού σε διάφορα κράτη μέλη ως αποτέλεσμα της παραλλαγής Δέλτα και είναι αλήθεια ότι τα κράτη μέλη μπορούν να θέσουν περιορισμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας”, τόνισε.

“Ωστόσο”, διευκρινίζει ο Κρίστιαν Βίγκαντ, “κάθε μέτρο που περιορίζει την ελεύθερη κυκλοφορία πρέπει να είναι αναλογικό και να μη δημιουργεί διακρίσεις”.

"Sponsored links"

“Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν μπορεί να αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση ελεύθερης κυκλοφορίας. Αυτή είναι μια από τις κύριες αρχές του κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid”, ξεκαθαρίζει.

“Ανησυχούμε ότι αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν διακρίσεις εις βάρος εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Είμαστε σε επαφή με τη Μάλτα, ζητώντας εξηγήσεις γι` αυτά τα μέτρα και θα θέσουμε επίσης αυτά τα ζητήματα σήμερα στη συνάντηση συντονισμού των κρατών μελών, IPCR.”

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα ο ECDC στη Μάλτα το ποσοστό των ενηλίκων που έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση είναι 78,8% (τρίτη θέση στην ΕΕ, μετά το Βέλγιο με 81,3% και την Ολλανδία με 79,5%).

efsyn.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live