20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

ΠΟΥ: “Ολέθριες” οι εικόνες στο Euro – “Η πανδημία δεν κάνει διάλειμμα”

Ημερομηνία:

Κριτική από επιδημιολόγο του ΠΟΥ αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμούς, μεταξύ άλλων, που κατεγράφησαν στον τελικό του Euro.

Επιδημιολογός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σημείωσε πως είδε μετά μεγάλης λύπης τις εικόνες που έλαβαν χώρα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το βράδυ της Κυριακής.

Οι οπαδοί φώναζαν, αγκαλιάζονταν και ήταν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο χωρίς μάσκα είπε, μεταξύ άλλων, η Maria Van Kerkhove, εκφράζοντας την ανησυχία της για την εξάπλωση του κορονοϊού και ειδικά της μετάλλαξης Δέλτα, που είναι πολύ μεταδοτική.

Η Maria Van Kerkhove αποκάλεσε «ολέθριο» το θέαμα των 60.000 πολιτών στον αγώνα μεταξύ Ιταλίας και Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ.

«Υποτίθεται ότι πρέπει να χαίρομαι που βλέπω της μετάδοση του ιού να λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια του» σημείωσε, σε οξύ τόνο.

«Η πανδημία της COVID 19 δεν κάνει διάλειμμα απόψε. Ο SARS-CoV-2 και το στέλεχος Δέλτα θα εκμεταλλευτούν τους ανεμβολίαστους, τα σημεία συνωστισμού, αυτούς χωρίς μάσκες, που φωνάζουν, τσιρίζουν, τραγουδούν» συμπλήρωσε η ίδια.

Σημειώνεται πως το Λονδίνο γέμισε θεατές, ενώ υπήρξαν και επεισόδια πριν και μετά τον αγώνα, που ανέδειξε νικητές τους Ιταλούς.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, είχε υποστηρίξει την απόφασή του να επιτρέψει περισσότερους από 60.000 φιλάθλους στον τελικό, σημειώνοντας πως η διοργάνωση ήταν «προσεκτική και ελεγχόμενη καθώς έγιναν τεστ σε όσους συμμετείχαν».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...