Κορονοϊός: Καπραβέλος κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη για χαλάρωση των μέτρων

Κανένα σχόλιο

«Ο Ιούλιος έκλεισε με τον απαράδεκτο αριθμό των 1100 θανάτων ενώ πριν από ένα χρόνο τον ίδιο μήνα ήταν 350 οι θάνατοι», επισημαίνει ο διευθυντή ΕΣΥ της Β μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, κρούοντας τον «κώδωνα» του κινδύνου σχετικά με τον εφησυχασμό και την υποτίμηση των μέτρων προφύλαξης για τον κορονοϊό, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δε βρίσκει κανένα λόγο για να ληφθούν μέτρα κατά του κορονοϊού δείχνοντας για ακόμα μια φορά την αδιαφορία του για τις ζωές των πολιτών προς χάρη του τουρισμού.

«Δεν έχουμε ξεμπερδέψει και μεγαλύτερη απειλή από τις μεταλλάξεις είναι η υποτίμηση στον κίνδυνο. Εάν συνεχίσουμε έτσι και ξεκινήσουν τα σχολεία,  εάν αγριέψει ο καιρός και δεν ληφθούν μέτρα προφύλαξης για απομονώσεις και ανιχνεύσεις, θα έχουμε 7ο κύμα που θα μας καταστρέψει όσο τα προηγούμενα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος «δείχνοντας» την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως υπεύθυνη για την παντελή έλλειψη πρόνοιας αναφορικά με την ανάσχεση του νέου κύματος της πανδημίας.

«Δεν είμαστε αντίθετοι με τις διακοπές αλλά με την ακραία χαλάρωση των μέτρων τη στιγμή που η πανδημία είναι εδώ και σκοτώνει ανθρώπους», πρόσθεσε ο καθηγητής και χαρακτήρισε απαράδεκτη την στρογγυλοποίηση, «ειδικά από στόματα υγειονομικών» όσον αφορά τα κρούσματα και τους θανάτους και συμπλήρωσε πως υπάρχει «ένας εσωτερικός εχθρός» που είναι η υποτίμηση.

"Sponsored links"

«Την πληρώνουν οι ευπαθείς ομάδες, οι ηλικιωμένοι αλλά ποιος είπε ότι αυτοί είναι ξεγραμμένοι», συμπλήρωσε ο Νίκος Καπραβέλος, καλώντας τους πολίτες σε υπευθυνότητα και την πολιτεία σε παρεμβάσεις, εφ’ όσον δεν υπάρχει συμμόρφωση.

«Τα εμβόλια, δυστυχώς έχουν ημερομηνία λήξης και οι επαναμολύνσεις συνιστούν απειλή, αφού οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις δεν έχουν φανεί», ανέφερε επίσης ο ο Νίκος Καπραβέλος υπενθυμίζοντας ότι οι άνω των 75 πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν τέταρτη δόση.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live