21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κορωνοϊός: Η «συμβολή» του ιδιωτικού τομέα περιορίζεται σε ασθενείς που σχεδόν έχουν αναρρώσει!

Ημερομηνία:

Έγγραφο του διοικητή της 2ης ΥΠΕ προς τους διοικητές νοσοκομείων όπου αναφέρονται οι προϋποθέσεις για τη μεταφορά ασθενών στο ιδιωτικό «Ιατρικό Περιστερίου».

Η περίφημη συμβολή του ιδιωτικού τομέα Υγείας στην πανδημία περιορίζεται μόνο σε περιστατικά ασθενών τα οποία απέχουν πολύ λίγο για να πάρουν εξιτήριο! Οι κλινικάρχες θα λαμβάνουν νοσήλια για ασθενείς που σχεδόν έχουν αναρρώσει.

Αυτό αποδεικνύεται και από το έγγραφο που έστειλε ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ προς τους διοικητές των νοσοκομείων στο οποίο αναφέρονται οι προϋποθέσεις για τη μεταφορά ασθενών στο ιδιωτικό «Ιατρικό Περιστερίου». Οι προϋποθέσεις περιγράφουν ασθενείς που βρίσκονται ένα βήμα πριν το εξιτήριο, την ώρα που η πληρότητα των κρεβατιών ΜΕΘ σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής είναι 100%.

Συγκεκριμένα οι προϋποθέσεις είναι:

  • Καλό επίπεδο συνείδησης GCS :> 13/15.
  • Είναι απύρετοι.
  • Είναι αιμοδυναμικά σταθεροί χωρίς τη χρήση αγγειοσυσπαστικών ή ινοτρόπων(ΣΑΠ > 10mmGh ή ΜΑΠ>65 mmHg)
  • Έχουν ικανοποιητική οξυγόνωση ( paO2/ FioO2>300) ή sΟ2>95 με ρινικό Ο2εώς 6 lt και αριθμό αναπνοών <22 min.
  • Επιθυμητή η CT θώρακος
  • Α/α θώρακος χωρίς ακτινολογική επιδείνωση της νόσου κατά την παρακολούθηση.
  • ABGs πριν τη μεταφορά του ασθενούς καθώς και αντίγραφο του πλήρως ιατρικού φακέλου από την κλινική από όπου διακομίζεται καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας για διευκρινίσεις.

Πηγή: 902.gr 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ