19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κορωνοϊός: Θρίλερ με τους Σέρβους τουρίστες στην Εύβοια

Ημερομηνία:

Αναστάτωση υπάρχει στην Αιδηψό αλλά και στη Λαμία, μετά την αποκάλυψη δύο νέων κρουσμάτων κορονοϊού που αφορούσε ζευγάρι Σέρβων τουριστών. Ενας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 56 και 55 ετών, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό σε μοριακή εξέταση που τους έγινε στο Νοσοκομείο Λαμίας νωρίς το βράδυ της Τρίτης, 7 Ιουλίου.

Από τη διαχείριση αυτής της υπόθεσης, πάντως, προκύπτει μία σειρά ερωτημάτων, καθώς, όπως έγινε γνωστό, τα δύο αυτά κρούσματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας με ταξί αντί ασθενοφόρου και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV. Αποτέλεσμα, μάλιστα, αυτού είναι να γίνεται πολύ δύσκολη η ιχνηλάτιση των επαφών τους.

Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του OPEN TV τόσο στην Αιδηψό όσο και στη Λαμία επικρατεί σάλος, αναστάτωση και ανησυχία… Το γεγονός ότι οι δύο Σέρβοι τουρίστες βρέθηκαν θετικοί στον ιό της πανδημίας στη Λουτρόπολη της Αιδηψού και ταξίδεψαν μόνοι τους, με ferry boat και ταξί ως το νοσοκομείο της Λαμίας, οπού πλέον νοσηλεύονται έχει μετατρέψει σε θρίλερ για τον ΕΟΔΥ την προσπάθεια ιχνηλάτησης… «Εφόσον εντοπίσαμε ότι υπάρχει ύποπτο κρούσμα, έπρεπε – προφανώς – να μην επιστρέψουν στη Λουτρόπολη με ταξί», αναφέρει στο OPEN TV ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοτζιά

Με τη σειρά του ο οδηγός ταξί που τους μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εχω φοβηθεί, έχω τρομοκρατηθεί. Είχα τη μάσκα μου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού». Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων στο OPEN, ο οδηγός ταξί που μετέφερε από την Αιδηψό στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας το ζευγάρι των Σέρβων. Τους συνόδευε η ξεναγός τους. «Είναι διαβητικός, μου λέει, ο σύζυγος θέλει να πάει να κάνει μία εξέταση στο Κέντρο Υγείας. Είχαν μάσκες και γάντια στα χέρια, πήγαμε στην Ιστιαία. Τους άφησα έξω από το Κέντρο Υγείας. Επειτα από μια ώρα ξαναχτυπά το τηλέφωνο. Τους έφερα σε έναν παρακείμενο δρόμο, εδώ πάνω από το λιμάνι της Αιδηψού», συνεχίζει ο οδηγός ταξί.

Στην Ιστιαία κατά την εξέταση ο ασθενής είχε πυρετό. «Βγήκαν έξω, ο διευθυντής ο ίδιος τους συνόδευσε στο ιατρείο κορονοϊού και εκεί διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ότι έχει τα συμπτώματα», σημειώνει η υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, Μαίρη Χαΐτα.

Ο ΕΟΔΥ έδωσε οδηγίες για άμεση διακομιδή στη Λαμία. Το ασθενοφόρο βάρδιας έλειπε σε περιστατικό και δεν κλήθηκε άλλο. «Στείλτε το, αυτό μας είπαν, αόριστα ας πούμε…» αναφέρει ο διοικητής του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, Ξενοφών Αποστολόπουλος. «Δεν μας είπαν βάλτε τους σε ασθενοφόρο και στείλτε τους», συμπληρώνει. Ερωτηθείς, μάλιστα, ο διοικητής του Κέντρου Υγείας σχετικά με το τι ορίζει το πρωτόκολλο, απαντά: «Ορίζει ασθενοφόρο, αυτά επειδή συνεχώς αλλάζουν. Δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει. Μας είπαν (σ.σ. οι Σέρβοι) ότι έχουν αυτοκίνητο να πάνε. Δεν μας είπαν για ταξί και το στείλαμε με αυτό τον τρόπο», σημειώνει ο διοικητής του Κέντρου Υγείας.

Ετσι οι Σέρβοι τουρίστες πέρασαν με ferry boat στην Αρκίτσα μαζί με αρκετούς ακόμη επιβαίνοντες, όπου μίσθωσαν άλλο ταξί μέχρι το νοσοκομείο αναφοράς. «Με ταξί ήρθαν, γιατί κι εγώ έπαθα πλάκα όταν με ενημέρωσαν ότι είχαμε δύο θετικά κρούσματα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διοικητής του νοσοκομείου Λαμίας, Ανδρέας Κολοκυθάς, και συμπληρώνει: «Εχει εντοπιστεί γυναίκα. Ηταν η οδηγός. Την πήραμε αμέσως τηλέφωνο».

Οι Σέρβοι φιλοξενούνται στο τμήμα ήπιας φιλοξενίας Covid του νοσοκομείου Λαμίας. Στην Αιδηψό, πάντως, μέχρι και πριν λίγο δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας, καθώς δεν είχε υπογραφή η σύμβαση με τον ΕΟΤ. Στην Αιδηψό, πάντως, διαμένουν συνολικά 80 Σέρβοι τουρίστες, που έφτασαν μαζί το περασμένο Σάββατο από το Βελιγράδι. Βρίσκονται αυτοπεριορισμένοι στα 11 ξενοδοχεία που είχε μισθώσει το τουριστικό τους γραφείο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ