16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κορωνοϊός: Νέα μετάλλαξη, παρόμοια με της Νότιας Αφρικής, εντοπίστηκε στη Βρετανία

Ημερομηνία:

Σε εφιάλτη για τις απανταχού υγειονομικές αρχές μετατρέπονται οι μεταλλάξεις που υφίσταται ο κορωνοϊός SARS-CoV-2, καθώς προκαλούν σοβαρές ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Έτσι, όπως είναι φυσικό, αναστάτωση προκαλεί η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης ότι οι υγειονομικές αρχές στην Αγγλία εντόπισαν 38 κρούσματα μιας νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, η οποία φέρει μια μετάλλαξη που πιστεύεται ότι μειώνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

«Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτές οι μεταλλάξεις προκαλούν σοβαρότερη ασθένεια ή αυξάνουν τη μεταδοτικότητα» ανέφερε η καθηγήτρια Ιβόν Ντόιλ, η Ιατρική Διευθύντρια της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) στην ανακοίνωσή της, η οποία σημειώνει ότι τα κρούσματα της νέας παραλλαγής βρέθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας.

Η παραλλαγή, με την κωδική ονομασία Β.1.525, φέρει τη μετάλλαξη Ε484Κ στην πρωτεϊνική ακίδα, η οποία είναι επίσης παρούσα στη νοτιοαφρικανική παραλλαγή. Η μετάλλαξη αυτή πιστεύεται ότι μειώνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Η συγκεκριμένη μετάλλαξη παρατηρείται και στις παραλλαγές του κορωνοϊού που εμφανίστηκαν και στη Βραζιλία και πιστεύεται ότι βοηθά τον ιό να ξεφεύγει από τα αντισώματα που τα εμβόλια προκαλούν τον ανθρώπινο οργανισμό να παράξει.

Ο καθηγητής Κυτταρικής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ, δρ Σάιμον Κλαρκ δήλωσε στον Guardian ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμη σε ποιο βαθμό θα εξαπλωθεί αυτή η νέα παραλλαγή, αλλά αν κυριαρχήσει μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα επηρεαστεί η ανοσία από τα εμβόλια ή προηγούμενες λοιμώξεις».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ