Κορωνοϊός: Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα- Η πιθανότερη ημερομηνία

Κανένα σχόλιο

Αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί για τον COVID-19. Δηλαδή μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του 2021 θέλει το υπουργείο να είναι έτοιμες οι υποδομές – εμβολιαστικά κέντρα, χώροι αποθήκευσης και σύστημα διανομής για την έναρξη της διαδικασίας στην Ελλάδα και να χοτηγείται το εμβόλιο .

Μάλιστα έχει τεθεί και συγκεκριμένη ημερομηνία-στόχος που είναι η Κυριακή 10 Ιανουαρίου, καθώς τότε υπολογίζεται ότι θα έχουν φτάσει οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου της Pfizer.

Γενικότερα το ζητούμενο είναι να διασφαλιστεί έως εκείνη την ημέρα η ετοιμότητα σε επίπεδο υποδομών, ώστε να καταστεί δυνατή η ασφαλής αποθήκευση των εμβολίων.

"Sponsored links"

Κι αυτό γιατί η ανάγκη να συντηρείται το συγκεκριμένο εμβόλιο (Pfizer) σε θερμοκρασία -70 βαθμών Κελσίου υπαγορεύει σε μεγάλο βαθμό την κατασκευή υποδομής μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η σκέψη που έχει προκριθεί είναι να λειτουργήσουν έξι κέντρα αποθήκευσης σε διαφορετικές περιοχές της ελληνικής Επικράτειας, από τα οποία θα μεταφέρονται τα εμβόλια στα κατά τόπους εμβολιαστικά κέντρα, που έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα είναι 1.018 συνολικά.

Μερικές εβδομάδες μετά την διανομή του εμβολίου της Pfizer στην χώρα μας αναμένεται να αρχίζει ανάλογη διαδικασία για το εμβόλιο της AstraZeneca που έχει παρασκευαστεί σε συνεργασία με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Σε ότι αφορά τις ΗΠΑ, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε το βράδυ της Κυριακής (22 Νοεμβρίου) ότι η εκτιμώμενη έναρξη εμβολιασμού για τον COVID-19  τοποθετείται στις 11 Δεκεμβρίου. ενώ επί ευρωπαϊκού εδάφους, γερμανικά ΜΜΕ μετέδωσαν χθες (Δευτέρα 23 Νοεμβρίου) ότι τα εμβολιαστικά κέντρα στην Γερμανία θα είναι έτοιμα στις 15 Δεκεμβρίου με στόχο την έναρξη εμβολιασμών στις 20 Δεκεμβρίου.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις