Κρήτη: Θετική γνωμοδότηση για τον Eastmed αλλά και για μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην Κίσαμο

Κανένα σχόλιο

Υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Ξυλούρη συνεδρίασε χθες Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Κατά τη συνεδρίαση, η Επιτροπή εξέτασε και γνωμοδότησε θετικά σύμφωνα με τους όρους της εισήγησης, επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων (ΜΠΚΕ) του έργου αγωγού EastMed της εταιρείας IGI Poseidon.

Της εξέτασης του θέματος είχε προηγηθεί αυτοψία του Προέδρου και Μελών της Επιτροπής και στελεχών της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού στην περιοχή του Αθερινόλακκου Σητείας, στη θέση όπου προβλέπεται η προσαιγιάλωση του αγωγού και η κατασκευή των εγκαταστάσεων σταθμών μέτρησης και συμπίεσης.

"Sponsored links"

Μεταξύ άλλων η επιτροπή ενέκρινε και τη Μ.Π.Ε. για την κατασκευή και λειτουργία νέου κύριου ξενοδοχειακού καταλύματος κατηγορίας 5 αστέρων, δυναμικότητας 1.280 κλινών, στη θέση Κάμπος – Λειβάδια, του Δήμου Κισσάμου, της εταιρείας “ΙΚΟS KISSAMOS ΜΟΝ. Α.Ε. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ”. Εγκρίθηκε επίσης η Μελέτη για το έργο: «Υβριδικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, Ισχύος 59,4ΜW στη θέση “Πλακάκια” και Υποσταθμός Ανύψωσης Μέσης/Υψηλής Τάσης στη θέση “Χασώνας- Σιώπατα” του Δήμου Πλατανιά, της εταιρείας “ΥΔΡΟΑΙΟΛΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΟΝ. ΑΕ”.

Δείτε αναλυτικά όλες τις αποφάσεις:

Υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Ξυλούρη συνεδρίασε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Κατά τη συνεδρίαση, η Επιτροπή εξέτασε και γνωμοδότησε θετικά σύμφωνα με τους όρους της εισήγησης, επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων (ΜΠΚΕ) του έργου αγωγού EastMed της εταιρείας IGI Poseidon. Της εξέτασης του θέματος είχε προηγηθεί αυτοψία του Προέδρου και Μελών της Επιτροπής και στελεχών της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού στην περιοχή του Αθερινόλακκου Σητείας, στη θέση όπου προβλέπεται η προσαιγιάλωση του αγωγού και η κατασκευή των εγκαταστάσεων σταθμών μέτρησης και συμπίεσης.

Επίσης, η Επιτροπή εξέτασε και γνωμοδότησε θετικά, σύμφωνα με τους όρους των εισηγήσεων, επί των ακόλουθων Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ):

• Κατασκευή και λειτουργία νέου κύριου ξενοδοχειακού καταλύματος κατηγορίας 5 αστέρων, δυναμικότητας 1.280 κλινών, στη θέση Κάμπος- Λειβάδια, του Δήμου Κισσάμου, Π.Ε. Χανίων, της εταιρείας “ΙΚΟS KISSAMOS ΜΟΝ. Α.Ε. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ”,

• Υβριδικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΥΣΠΗΕ) Ισχύος 59,4ΜW Αιολικό και 27,5 ΜW Συσσωρευτές (εγγυημένη) στη θέση “Πλακάκια” και Υποσταθμός Ανύψωσης Μέσης/Υψηλής Τάσης στη θέση “Χασώνας- Σιώπατα” του Δήμου Πλατανιά, Π.Ε. Χανίων, της εταιρείας “ΥΔΡΟΑΙΟΛΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΟΝ. ΑΕ”

• Υφιστάμενη ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία “CAYO EXCLUSIVE RESORT & SPA” κατηγορίας 5 αστέρων, δυναμικότητας 283 κλινών, στη θέση Κατσελιό, του Δήμου Αγίου Νικολάου, Π.Ε. Λασιθίου, με φορέα υλοποίησης την εταιρία ‘’CAYO CRETA S.A.’’

• Έργα μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού Μυριοκεφάλων Δ.Δ. Λαππαίων, του Δήμου Ρεθύμνου, Π.Ε. Ρεθύμνου, με φορέα υλοποίησης τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρεθύμνου (ΔΕΥΑΡ).

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live