15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: Ένα εκατομμύριο αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό τον Ιούλιο

Ημερομηνία:

Συγκρατημένος όχι όμως απαισιόδοξος ως προς τις προβλέψεις για την πορεία της τουριστικής σαιζόν εμφανίστηκε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων του νησιού Μιχάλης Βλατάκης.

Διανύουμε μια από τις δυσκολότερες περιόδους από τις 46 συνολικά σαιζόν που δραστηριοποιούμαι στον χώρο – είπε στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη- ο κ. Βλατάκης και συμπλήρωσε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα καθώς κάθε ανατροπή, λόγω της παγκόσμιας συγκυρίας είναι πιθανή.

Ο ίδιος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την διάχυτη θριαμβολογία, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι του τουρισμού πρέπει να στρέψουν το βλέμμα και στις επόμενες σαιζόν, καθώς οι ανταγωνιστές μας είναι ετοιμοπόλεμοι για την διεκδίκηση του κομματιού της πίτας της τουριστικής αγοράς.

Σε ότι αφορά τις αφίξεις ο κ. Βλατάκης είπε ότι το 1 εκατομμύριο επισκέπτες του μηνός Ιουλίου μας ανατρέχει στα νούμερα του 2019, ενώ ανάλογος αριθμός τουριστών αναμένεται και τον Αύγουστο.

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τις κρατήσεις και τους επόμενους μήνες, δηλ. Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, όπως και στο πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ την ανάγκη ισορροπίας ανάμεσα στον Βορρά και τον Νότο της Κρήτης σε ότι αφορά το μοντέλο του τουρισμού που έχει ανθίσει στο νησί,επεσήμανε μιλώντας στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κυριάκος Κώτσογλου.

Αναφέρθηκε στη συνεργασία όλων των φορέων και επιχειρηματιών τουρισμού έτσι ώστε ο τουρισμός να μπορέσει να βρει μια “βιώσιμη” θέση στο μοναδικού κάλλους φυσικό τοπίο του νησιού, μιας και αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης.

Ωστόσο οι αβεβαιότητες στον κλάδο των αερομεταφορών, η αύξηση του κόστους των καυσίμων, οι ελλείψεις προσωπικού στις τουριστικές επιχειρήσεις και ένα σωρό άλλοι παράγοντες πιέζουν το διαθέσιμο εισόδημα των επισκεπτών και κατά συνέπεια τις εισπράξεις των επιχειρήσεων του κλάδου.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...