Κρήτη: Έρχεται δημοπρατήριο ελαιολάδου – Στον “αέρα” το παρατηρητήριο τιμών

Κανένα σχόλιο

Στη δημιουργία δημοπρατηρίου ελαιολάδου αναμένεται να προχωρήσει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη στον χώρο του ελαιολάδου, την οποία αποκάλυψε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Μύρων Χιλετζακης.

Όπως είπε στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, το θέμα είναι ένα από τα τρία που συζητώνται σήμερα στη συνεδρίαση του Διοικητικό Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου και εφόσον ανάψει το “πράσινο” φως, τότε όλα, όπως είπε ο κ. Χιλετζάκης, είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το δημοπρατήριο.

Πρόκειται για τον χώρο του τυποποιητηρίου της ΕΑΣΗ στην Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου το οποίο μπορεί να αποθηκεύσει στις δεξαμενές του 3.000 τόνους ελαιολάδου. “Ένα κομμάτι του χώρου αυτού θα μπορέσουμε να το κάνουμε χώρο φύλαξης και να το μετατρέψουμε σε δημοπρατήριο” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χιλετζακης.

"Sponsored links"

Το δημοπρατήριο θα έχει την ονομασία “Δημέλαιο” και θα προχωρά σε δημοπράτηση ελαιολάδου δύο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Θα είναι ένα αρκετά μεγάλο δημοπρατήριο για τα δεδομένα της Κρήτης” είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ, και συμπλήρωσε ότι η Ένωση δεν θα αγοράζει λάδι. Λάδι θα αγοράζει φέτος η “Κρητών Ένωση” όπως διευκρίνισε ο κ. Χιλετζακης καθώς έχουν γίνει συμφωνίες για πώληση τυποποιημένου ελαιολάδου.

Στον αέρα το παρατηρητήριο τιμών ελαιολάδου

Την ίδια ώρα στον αέρα έχει βγει η πλατφόρμα του παρατηρητηρίου τιμών ελαιολάδου, ένα θέμα το οποίο επίσης είχε αποκαλύψει προ ημερών το Ράδιο Κρήτη.

Σύμφωνα με τον κύριο Χειλετζάκη, όλα τα ελαιουργεία έχουν μπει στην πλατφόρμα η οποία ξεκίνησε και επίσημα σήμερα να λειτουργεί.

Από τα 400 και πλέον ελαιουργεία που υπάρχουν στην Κρήτη περίπου τα 250 έχουν δώσει στοιχεία τα οποία σταδιακά “ανεβαίνουν στην πλατφόρμα η οποία” όπως είπε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, θα είναι έτοιμη σήμερα το μεσημέρι.

Τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον κ. Χιλετζάκη, θα μπουν και οι έμποροι αλλά και τυποποιητές του ελαιολάδου καθώς στην παρούσα φάση ανεβαίνουν μόνο τα ελαιουργεία.

Το παρατηρητήριο τιμών ελαιολάδου μπορείτε να το επισκεφτεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://times-elaioladou.gr/.

ekriti.gr

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live