15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: Ακούνε για εργάτες γης αλλά… δεν τους βλέπουν!

Ημερομηνία:

Παραμένει το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού στην Κρήτη παρά τις πιέσεις που έχουν ασκήσει οι κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συλλόγων προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας μαζί με τις άλλες Ενώσεις Αγροτών και τους Συλλόγους έχουν δώσει μάχη ώστε να βρεθεί μία λύση ενώ πρόσφατα έκαναν γνωστό ότι μετά την τελευταία επιστολή προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την οποία συνυπέγραψαν πολλά θεσμικά όργανα και φορείς, οι ίδιοι διαπιστώνουν μία κινητικότητα στην προσπάθεια επίλυσης του “καυτού” αυτού προβλήματος με τα κενά στην χορήγηση δικαιολογητικών για την διαμονή αλλοδαπών εργατών στη χώρα μας αλλά και άλλα προνόμια που ως γνωστόν οι ίδιοι βρίσκουν στη γειτονική Ιταλία ή και αλλού όπου και πλέον εργάζονται εγκαταλείποντας την ελληνική ύπαιθρο!

Όπως τονίζουν λοιπόν, οι προσπάθειες τους φαίνεται πως έπιασαν τόπο και σιγά σιγά γίνονται κάποιες κινήσεις από την πλευρά του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με πρωτοβουλίες για να συντονίσει τις διαδικασίες στα συναρμόδια υπουργεία

Μάλιστα, γίνεται λόγος ακόμη και για λύση στην κατηγορία των παράτυπα διαμένοντων πολιτών τρίτων χωρών στην Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα, κάτι που όμως αργεί ακόμα να φανεί στην πράξη.

Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται μία δεύτερη προσπάθεια ώστε να απλουστευθεί η διαδικασία μετάκλησης για τα 9μηνα, με στόχο την συντόμευση του χρόνου διεκπεραίωσης του συνόλου των υποθέσεων.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι παραγωγοί έχουν προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσουν αναγκαστικά σε … αγρανάπαυση!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ