Κρήτη: Δεν καταστράφηκαν τα δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις – Νερά και σήμερα στο εργαστήριο

Κανένα σχόλιο

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί και σήμερα στο εργαστήριο τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης που υπέστη τεράστιες ζημιές όταν κεντρικός σωλήνας νερού υψηλής πίεσης έσπασε με συνέπεια τα νερά να τρέχουν πάνω στα μηχανήματα του εργαστηρίου.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti η γραμματέας του εργαστηρίου κ. Μαρία Καμπουράκη και σήμερα συνεχίζουν να πέφτουν νερά στο εργαστήριο καθώς και κομμάτια από την οροφή.

Το εργαστήριο δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση είπε η κ. Καμπουράκη και πολλά μηχανήματα του εργαστηρίου έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές καθώς είχαν εκτεθεί πολύ ώρα στο νερό, κυρίως μηχανήματα ανάλυσης και υπολογιστές με ειδικά προγράμματα.

"Sponsored links"

Πολλά επίσης μηχανήματα έχουν σκεπαστεί με καλύμματα ενώ σύμφωνα με την κ. Καμπουράκη τα δείγματα για τοξικολογικές αναλύσεις από διάφορες υποθέσεις προς διερεύνηση από τη δικαιοσύνη δεν έχουν υποστεί ζημιά.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει και η καταγραφή των ζημιών και άγνωστο το πότε τα εργαστήρια θα επαναλειτουργήσει αφού χρειάζεται η αντικατάσταση του ευαίσθητου εξοπλισμού ενώ αναμένεται και η έκθεση της Πυροσβεστικής κλιμάκιο της οποίας μετέβη στο χώρο για αυτοψία και να διερευνήσει το θέμα που προέκυψε.

Το εργαστήριο τοξικολογίας λειτουργεί από το 1983

Το Εργαστήριο Τοξικολογίας και Εγκληματολογικής Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ιδρύθηκε το 1983, εξυπηρετεί εκπαιδευτικές, ερευνητικές και κλινικές ανάγκες σε όλο το φάσμα της σύγχρονης Τοξικολογίας προωθώντας παράλληλα την ανάπτυξη της σύγχρονης βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας στα πεδία Ιατροδικαστικής Τοξικολογίας, Κλινικής Τοξικολογίας και επιμέρους κλάδους της τοξικολογίας.

Αναλύει δείγματα απ΄ όλη τη νότια Ελλάδα

Το Εργαστήριο Τοξικολογίας και Εγκληματολογικής Χημείας καλύπτει σε θέματα Τοξικολογίας ολόκληρη την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα  και άλλες περιοχές της Ελλάδας με αποτέλεσμα να εκτελείται σε αυτό ετησίως μεγάλος αριθμός αναλύσεων ναρκωτικών ουσιών και οινοπνεύματος καθώς και άλλων τοξικών ουσιών σε βιολογικά δείγματα και πειστήρια.

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live