Κρήτη – ελαιόλαδο: Προσπαθούν να υποβαθμίσουν την ποιότητα και να κάνουν ζημιά

Κανένα σχόλιο

Υπό τον τίτλο “Ο δάκος της ελιάς θα μπορούσε να υποβαθμίσει την Ελληνική παραγωγή ελαιόλαδου” η διεθνούς κυκλοφορίας αμερικανική ιστοσελίδα olive oil times αναφέρεται στο Ελληνικό ελαιόλαδο με τρόπο μονομερή, επιλεκτικό χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και αμφισβητεί την ποιότητα του ελληνικού ελαιολάδου βλάπτοντας έτσι τη φήμη του πλήττοντας τα συμφέροντα της χώρας μας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Επιστημονικής Εταιρίας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας 4Ε η οποία παρενέβη διότι διαπιστώνει ένα πολύ επικίνδυνο βήμα διεθνούς δυσφήμησης του εθνικού μας προϊόντος, ο συντάκτης του άρθρου βασίστηκε σε τρεις πηγές.

Η πρώτη, από πολλά εκατοντάδες, χωρίς υπερβολή, δημοσιεύματα, βρήκε και απομόνωσε ένα στην Κρήτη που μιλάει για τα σκουλήκια του δάκου.

"Sponsored links"

Η δεύτερη πηγή, προέρχεται από μία πολύωρη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Λέσβου από την οποία αποσιώπησε τη θετική αποτίμηση των αρμοδίων γεωπόνων της ΔΑΟΚ αλλά και τις κριτικές τοποθετήσεις ενώ έγραψε μόνο για τη μία και μόνη τοποθέτηση ότι όλα γίνονται στραβά και λάθος.

Η τρίτη πηγή που παραθέτει ο συντάκτης των olive oil times, είναι οι απόψεις γνωστού γευσιγνώστη που προτείνει να αλλάξει το σύστημα δακοκτονίας το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει απαρχαιωμένο.

Σύμφωνα με την Γεωργοοικονομολόγο, Αντιπρόεδρο και Υπεύθυνο Τύπου της Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών 4Ε, Βασίλη Ζαμπούνη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, ο γνωστός γευσιγνώστης που αποτελεί και την τρίτη πηγή του συντάκτη που υπογράφει με το όνομα Κώστας Βασιλόπουλος, συμπληρώνει την απαξίωση του ελληνικού ελαιολάδου λέγοντας ότι στις άλλες ελαιοπαραγωγικές χώρες η δακοκτονία γίνεται με τρόπους σωστούς και αποτελεσματικούς.

Και όλα αυτά την ώρα που στην Κρήτη οι ελαιοπαραγωγοί δίνουν μάχη για να κρατήσουν την ποιότητα του λαδιού σε υψηλά επίπεδα με φόντο και την αυξημένη του τιμή η οποία από μόνη της, ακυρώνει όλα όσα αναφέρονται στο άρθρο και δείχνει ότι το κρητικό ελαιόλαδο είναι κάτι παραπάνω από ποιοτικό.

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live