Κρήτη – ελαιόλαδο: Στο Ηράκλειο Ιταλοί και Ισπανοί έμποροι για το “χρυσάφι” της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον για το κρητικό ελαιόλαδο από το εξωτερικό με τις εκτιμήσεις του αγροτικού κόσμου να κάνουν λόγο για νέα αύξηση στην τιμή του προϊόντος.

Την ίδια ώρα εκπρόσωποι οίκων από Ισπανία και Ιταλία βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές του νησιού προκειμένου να κάνουν διερευνητικές επαφές ώστε να εισάγουν στη χώρα τους ποσότητες ελαιολάδου για να καλύψουν τα κενά που προέκυψαν στην φετινή τους παραγωγή λόγω τον συνθηκών ξηρασίας στις δύο αυτές χώρες.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση του προϊόντος δεν αποκλείεται να φέρει νέα αύξηση στην τιμή του ελαιολάδου το οποίο τώρα πωλείται από 4,40 ευρώ έως και 4,5 ευρώ το κιλό.

"Sponsored links"

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών και ελαιοπαραγωγών Κρήτης Πρίαμος ιερωνυμάκης, σχολίασε πως η ζήτηση στο Κρητικό ελαιόλαδο είναι τεράστια και πως οι τιμές των 4,40 και 4,5 ευρώ το κιλό θα πρέπει να κρατηθούν και δεν θα πρέπει οι παραγωγοί να πωλούν όπου υπάρχουν τιμές χαμηλότερες από αυτές.

Την ίδια ώρα και όπως αναφέρει ο κ. Ιερωνυμάκης, μέχρι στιγμής σε επίπεδο νησιού έχει συλλεχθεί περίπου το 25% του ελαιοκάρπου και αν κάνεις λάβει υπόψιν του ότι οι εκτιμήσεις φέτος μιλούν για 100.000 τόνους ελαιολάδου, τότε το 25% μεταφράζεται σε 20.000 τόνους παραγωγής μέχρι τώρα.

Η φετινή ελαιοκομική περίοδος στην Κρήτη η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αναμένεται να ολοκληρωθεί με τις καλύτερες των προδιαγραφών, με δεδομένη την υψηλή τιμή του ελαιολάδου αλλά και της ποιότητας του προϊόντος η οποία φέτος αναμένεται να είναι εξαιρετική.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live