16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κρήτη: Επίσκεψη Ανδρουλάκη στο ΠΑΓΝΗ – «Σε λίγες μέρες θα έχουμε περισσότερα κρούσματα, απ’ όσα είχαμε συνολικά το 2020»

Ημερομηνία:

Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής- ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να ενημερωθεί, από τον διοικητή του νοσοκομείου και γιατρούς, για την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη εμβολιασμού, λέγοντας ότι σήμερα ξεκίνησε και καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών.

«Σε λίγες μέρες θα έχουμε περισσότερα κρούσματα, απ’ όσα είχαμε συνολικά το 2020.

Η κυβέρνηση, ενώ γνώριζε τι συμβαίνει με την μετάλλαξη Όμικρον στη Δυτική Ευρώπη, δεν πήρε γρήγορα μέτρα αυστηρής υγειονομικής προστασίας», είπε ο κ. Ανδρουλάκης που συμπλήρωσε ότι στο Κίνημα Αλλαγής παραμένουν αταλάντευτοι στο τρίπτυχο που περιλαμβάνει στήριξη του εμβολιαστικού προγράμματος, στήριξη του Εθνικού Συστήματος Δημόσιας Υγείας και στελέχωση των νοσοκομείων, το συντομότερο δυνατό, με γιατρούς και άλλες ειδικότητες.

«Έχουμε ξεκινήσει ήδη την καμπάνια μας για τον εμβολιασμό. Σπάμε τον φόβο, σπάμε την παραπληροφόρηση, εμβολιαζόμαστε διότι είναι ένα μήνυμα ζωής για μας και τους συνανθρώπους μας», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Στηρίζουμε το ΕΣΥ δίνοντας κίνητρα για νέους νοσηλευτές και για κρίσιμες ειδικότητες που χρειαζόμαστε, για να στηρίξουμε ιδιαίτερα τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και ζητάμε από την κυβέρνηση να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε όπου υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις για νοσηλευτές και γιατρούς, να έρθουν γρηγορότερα να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα υγείας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης «πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτές οι στιγμές είναι πάρα πολύ κρίσιμες», προσθέτοντας ότι «πάνω απ’ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή, πάνω απ’ όλα είναι η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, αυτά πρέπει να είναι προτεραιότητα και σε καμία περίπτωση το πολιτικό κόστος».

Ο κ. Ανδρουλάκης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί μέσα στο νοσοκομείο και να ευχηθεί για τις εορτές σε πολίτες που συνάντησε, ενώ ευχαρίστησε τον διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Χαλκιαδάκη, για την ενημέρωση.

Ο κ. Χαλκιαδάκης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ για το ενδιαφέρον, λέγοντας ότι αυτή την ώρα στο ΠΑΓΝΗ, σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες και τους ασθενείς στη ΜΕΘ, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...