23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: Καρέ – καρέ η διάσωση του άνδρα που έμεινε όλη νύχτα σε βράχια

Ημερομηνία:

Μία τεράστια επιχείρηση για την διάσωση ενός 65χρονου τουρίστα από την Αυστρία ο οποίος για μία ολόκληρη νύχτα έμεινε εγκλωβισμένος σε βράχια σε απόκρημνη περιοχή μεταξύ Παλαιάς και Νέας Αγίας Ρούμελης στο νομό Χανίων ήταν αυτή που στήθηκε από την 3η ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο άνδρας έμεινε εγκλωβισμένος σε απόκρυμνο σημείο, κρεμασμένος από έναν βράχο. Μάλιστα για να μπορεί να διατηρήσει την ισορροπία του και να μην πέσει στο κενό, κάρφωσε στον βράχο το μαχαίρι του και κρατιόταν από αυτό!

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τον επικεφαλής της 3ης ΕΜΑΚ Σταύρο Καλογιαννάκη να κατεβάζει τον τουρίστα από το σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 13 άνδρες της ΕΜΑΚ αλλά και πυροσβέστες από το σταθμό της Ανώπολης Σφακίων ενώ στην επιχείρηση συνέδραμε και το Λιμενικό Σώμα το οποίο μετέφερε τους πυροσβέστες στο δύσβατο σημείο προκειμένου πεζή να καταφέρουν να προσεγγίσουν τον Αυστριακό.

Ο τουρίστας δεν έβρισκε λόγια για να ευχαριστήσει τους σωτήρες και φωτογραφήθηκε μαζί τους για να θυμάται τις δύσκολες στιγμές που πέρασε.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...