21.8 C
Chania
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2026

Κρήτη: Κλείνουν σημαντικούς Λιμενικούς Σταθμούς – Διάτρητη η φύλαξη των ακτών!

Ημερομηνία:

Ορατό είναι το λουκέτο σε τρεις Λιμενικούς Σταθμούς της Κρήτης. Πρόκειται για εκείνους στο Καστρί της Βιάννου, στον Κόκκινο Πύργο και στην Γεωργιούπολη.
Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση  συνδικαλιστικών εκπροσώπων των Λιμενικών, οι οποίοι μιλώντας στο Flashnews.gr κάνουν λόγο για διάτρητη φύλαξη των ακτών του νησιού εφόσον προχωρήσει ο σχεδιασμός. Μάλιστα η ανησυχία εντείνεται τώρα που το κύμα λαθρομετανάστευσης είναι έντονο.

Την ίδια ώρα ανακοίνωση για το ενδεχόμενο κλείσιμο του Λιμενικού Σταθμού στον Κόκκινο Πύργο εξέδωσε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης.

«Είναι αδιανόητο να σχεδιάζεται το κλείσιμο Λιμενικού Σταθμού Κόκκινου Πύργου στο νοτιότερο σύνορο της Ελλάδας και της Ευρώπης, την Κρήτη.

Την ώρα που και ο ίδιος ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου διαπιστώνει ότι παρατηρούνται αυξημένες μεταναστευτικές ροές από την Ανατολική Μεσόγειο, την ώρα που το 1ο οκτάμηνο του 2013 παρατηρήθηκαν αυξημένες παράνομες μεταναστευτικές πιέσεις που μεταφράζονται σε 223 περιστατικά, με 5.327 αλλοδαπούς και 61 διακινητές, την ίδια ώρα μεθοδεύεται το κλείσιμο του Λιμενικού Σταθμού στον Κόκκινο Πύργο.

Η ηγεσία του Υπουργείου οφείλει να επανεξετάσει αυτή την ολοφάνερα λανθασμένη απόφαση, την ώρα που στις γύρω περιοχές συμβαίνουν σοβαρές κοινωνικό-πολιτικές εξελίξεις και αστάθεια, με ορατό τον κίνδυνο της παράνομης εισόδου αλλοδαπών και της αύξησης της εγκληματικότητας.»

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρύσαλης και Παρθενιώτης για ΒΟΑΚ: «Η τραγική κατάσταση βαραίνει Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή»

Βρύσαλης και Παρθενιώτης καταγγέλλουν την τραγική κατάσταση στον ΒΟΑΚ από Καρτερό έως Κάτω Γούβες. Ζητούν δημόσιο αυτοκινητόδρομο και μέτρα προστασίας για οδηγούς και εργαζόμενους.

Οι Passe-partout στο Φεστιβάλ Κρήτης με μουσική παράσταση από το ριζίτικο στο μινόρε

Το Φεστιβάλ Κρήτης παρουσιάζει τους Passe-partout στη Μονή Αγίου Φραγκίσκου στα Χανιά, 1-2 Οκτωβρίου 2026. Μουσική παράσταση από το ριζίτικο στο μινόρε με ελεύθερη είσοδο.

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εργασίες διάνοιξης της οδού Καντάνου στα Χανιά

Ο Δήμος Χανίων ξεκινά τη Δευτέρα 28/9 τις εργασίες διάνοιξης της οδού Καντάνου στη Νέα Χώρα. Το έργο θα διαρκέσει περίπου 10 ημέρες, ενώ εκπονείται μελέτη ανάπλασης.

Περισσότεροι από 6.000 δρομείς από 52 χώρες στον 11ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Κρήτης στο Αρκαλοχώρι

Πάνω από 6.000 δρομείς από 52 χώρες στον 11ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Κρήτης στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. Μεγάλη γιορτή αθλητισμού στις 4 Οκτωβρίου.