22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: Με αυτό τον μηχανισμό θέλησαν να κάψουν το δάσος της Άρβης

Ημερομηνία:

Με μεγάλη προσοχή συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών, για τον εμπρηστικό μηχανισμό που εντοπίστηκε, όπως έγραψε το Cretalive, στο φαράγγι της Άρβης, στο Δήμο Βιάννου.

Στην φωτογραφία μπορείτε να δείτε τον μηχανισμό, που εντοπίστηκε κρυμμένος σε μία χαρουπιά δίπλα στην κοίτη του ρέματος, στην έξοδο του φαραγγιού. Πρόκειται για ένα πλαστικό μπουκάλι νερού, που περιείχε βενζίνη και έφερε φυτίλι και μία κροτίδα, η οποία είχε επικολληθεί πάνω του με ταινία.

Μηχανισμός

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά περίεργη και εξαιρετικά επικίνδυνη υπόθεση» είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Βιάννου Χαρίλαος Τριγωνάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι ο μηχανισμός εντοπίστηκε από υπάλληλο συνεργείου του δήμου Βιάννου, που βρέθηκε στην περιοχή για εργασίες.

«Είχε τοποθετηθεί επί σκοπού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τριγωνάκης και πιθανολόγησε ότι ο δράστης περίμενε την κατάλληλη στιγμή, όταν στην περιοχή θα έπνεαν ισχυροί άνεμοι, για να πυροδοτήσει τον εμπρηστικό μηχανισμό.

Σημειώνεται ότι σε κοντινή απόσταση υπάρχουν σπίτια του οικισμού της Άρβης και με έναν ευνοϊκό για την πυρκαγιά άνεμο θα μπορούσαν σε λίγα λεπτά οι φλόγες να είναι μέσα στον οικισμό.

Μηχανισμός Άρβη

Αυτό είναι το σημείο όπου εντοπίστηκε ο εμπρηστικός μηχανισμός

Την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου, ενώ στο σημείο βρέθηκε και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με επικεφαλής τον περιφερειακό διοικητή Γιώργο Τσικαλά.

Από τις έρευνες που έγιναν μέχρι στιγμής στην ευρύτερη περιοχή δεν έχουν εντοπιστεί ανάλογα ευρήματα, ωστόσο, οι τοπικές αρχές παραμένουν σε επιφυλακή και πραγματοποιούν περιπολίες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ