14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Κρήτη: Μηχανοκίνητη πορεία μελισσοκόμων για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Ημερομηνία:

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μελισσοκομία στην Κρήτη και η επίλυσή τους για να μην αφανιστεί, έβγαλε στους δρόμους τους μελισσοκόμους απ όλο το νησί, που με μια δυναμική κινητοποίηση ζητούν μέτρα στήριξης και παρεμβάσεις για να αποτραπούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις.

Τα μέλη των μελισσοκομικών συλλόγων Ανατολικής Κρήτης, Λασιθίου, Ρεθύμνου “ο Μελιτεύς” και Χανίων “Η μέλισσα” πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία με αφετηρία το Παγκρήτιο Στάδιο και κατάληξη την πλατεία Ελευθερίας όπου παρέδωσαν υπόμνημα στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη με τα αιτήματά τους.

Οι μελισσοκόμοι της Κρήτης ζητούν επίσης ψηφιακή πλατφόρμα όπου θα συμπεριλαμβάνονται οι αγροτικοί ΚΑΔ και μέσω αυτού να δίνονται οι εκπτώσεις σε πετρέλαια και πρώτες ύλες.

Ενίσχυση του μελισσοκομικού κεφαλαίου για τη συμβολή της

επικονίασης των μελισσών, δεδομένου ότι συμβάλλουν στα μέγιστα στη γεωργική παραγωγή και τη διατήρηση του φυσικού-περιβαλλοντικού κεφαλαίου.

Αναμόρφωση του απαρχαιωμένου κανονισμού του ΕΛΓΑ όσων αφορά τις ενισχύσεις και καταπολέμηση των “ελληνοποιήσεων”.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα με τις μελισσοκομικές οργανώσεις να ληφθούν διοικητικά μέτρα για την πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιού.

Να γίνονται συχνοί έλεγχοι.

Θεσμοθέτηση γυρεοσκοπικής εξέτασης ως εργαστηριακός έλεγχος με παράλληλη χρήση τοπωνυμίων.

Δίωξη εμπόρων που διακινούν μέλι με παραπλανητικές ετικέτες όσον αφορά στη χώρα τρύγου.

Ελληνικό μέλι με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών που δε χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα, να ελέγχεται για τη γεωγραφική του προέλευση.

Καθορισμός κατώτερου ορίου συνολικών γυρεοκόκκων στο ελληνικό μέλι.

Οι εισαγωγείς μελιού να δηλώνουν παράλληλα με το μέλι που εισάγουν και τις γλυκαντικές ουσίες

ekriti.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...