Κρήτη: Νεκροί γύπες στο δρόμο Κριτσάς-Καθαρού με συμπτώματα δηλητηρίασης

Κανένα σχόλιο

Όπως αναφέρει το LIFE Against Poison Crete ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό ερεύνησε ο Γιώργος Χωραφάς με την Πάκα, την Παρασκευή 23/4/2021, αμέσως μετά την αυτοψία στη Βαϊνιά καθώς ειδοποιήθηκε από κτηνοτρόφο της περιοχής για νεκρούς γύπες στον δρόμο Κριτσάς-Καθαρού.

Στην περιοχή μετέβη ο θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Γιώργος Σκύβαλλος και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου. Δυστυχώς και τα τρία όρνια ήταν νεκρά με ξεκάθαρα συμπτώματα δηλητηρίασης. Ο Γιώργος με την Πάκα ερεύνησαν μια αρκετά μεγάλη περιοχή, ενώ το ίδιο απόγευμα αλλά και το Σάββατο ερεύνησαν και σε άλλα σημεία μαζί με τον Γιώργο Σκύβαλλο χωρίς όμως να εντοπίσουν κάτι ύποπτο.

Το πιθανότερο είναι βέβαια τα όρνια να δηλητηριάστηκαν αρκετά μακρύτερα από το σημείο που εντοπίστηκαν.

"Sponsored links"

Να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη θέση βρίσκεται πολύ κοντά στα όρια της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης του Οροπεδίου Λασιθίου και της Ζώνη Ειδικής Προστασίας Κορυφή Λάζαρος-Μαδάρα Δίκτης GR4320010, χαρακτηρισμένη προστατευόμενη περιοχή του Δικτύου NATURA 2000 λόγω της παρουσίας κινδυνευόντων απειλούμενων αρπακτικών πτηνών όπως ο γυπαετός, τα όρνια, ο χρυσαετός, ο σπιζαετός κ.ά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου LIFE Bonelli East Med.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις