Κρήτη: Οι αγρότες ζητούν αλλαγές στη νομοθεσία για τους μετανάστες – εργάτες γης

Κανένα σχόλιο

Επιστολή προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, απέστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που βρίσκεται από συζήτηση στη βουλή και φέρνει αλλαγές στους εργάτες γης.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, με την κατάργηση του ισχύοντος άρθρου 13Α για τους παράτυπα διαμένοντες στην χώρα, δημιουργείται ένα μεγάλο κενό στην νομοθεσία με αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.

Σύμφωνα με τον Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, η παραγωγική δραστηριότητα απαιτεί υψηλό βαθμό εξειδίκευσης κι αυτό σήμερα έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι ήδη απασχολούμενοι στον αγροτικό τομέα έχουν αποκτήσει αυτή την εξειδίκευση.

"Sponsored links"

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, τα τελευταία χρόνια, η χρονοβόρα διαδικασία για την εν μέρη νομιμοποίηση αυτής της μερίδας εργατών γης, αναγκάζει πολλούς εξ αυτών σε φυγή προς άλλες χώρες της ΕΕ για να αποκτήσουν αυτά τα έγραφα. «Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι εργάζονται στην Ελλάδα για μερικά χρόνια, αποκτούν την απαιτούμενη εξειδίκευση και τελικά καταφεύγουν σε άλλη χώρα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους», προσθέτει ο Αγροτικός Σύλλογος, τονίζοντας παράλληλα πως «είναι αναγκαίο να κρατήσουμε στην χώρα μας αυτόν το μικρό αριθμό εργατών γης ώστε να ελαχιστοποιηθεί η απώλεια κατά την μεταβατική περίοδο μέχρι την καθολική εφαρμογή της νέας νομοθεσίας».

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live