Κρήτη: Πρώτη θέση στη χώρα στην προσφορά αίματος – 15.000 εθελοντές δότες μυελού των οστών

Κανένα σχόλιο

ΗΚρήτη με βασικό πυλώνα τη διαχρονική και συνεπή προσπάθεια, η οποία εξελίσσεται στο Ηράκλειο παραμένει πρωτοπόρα σε πανελλαδικό επίπεδο στην προσφορά αίματος εθελοντικά.

Την ΄ίδια στιγμή πάνω από 15.000 εθελοντές ζωής από την Κρήτη είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της τράπεζας εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας». Στοιχεία που αναδείχθηκαν στο 9ο Συμπόσιο για την εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων.

Τιμώντας την ανταπόκριση των Κρητικών στην προσφορά ζωής και ελπίδας στο Ηράκλειο στις εργασίες του Συμποσίου που πραγματοποιήθηκε με την σύμπραξη της Αντιδημαρχείας εθελοντισμού και του Συλλόγου «Αιματοκρήτης» στο Ηράκλειο βρέθηκαν τόσο ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας όσο και ο επιστημονικός διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» .

"Sponsored links"

Στόχος της εκδήλωσης την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος της ΚΡΗΤΗ TV Μαίρη Καριωτάκη ήταν αφενός η ενίσχυση  της εθελοντικής προσφοράς  καθώς οι ανάγκες παραμένουν πολύ μεγάλες   και τα μοναδικά δώρα ζωής σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε κίνδυνο να εξαρτώνται από την ενημέρωση  και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και αφετέρου η διαμόρφωση της επόμενης ημέρας για τη δωρεά αίματος και οργάνων.

Μετά τις κρίσιμες στιγμές που πέρασαν στο διάστημα της πανδημίας η εθελοντική προσφορά  αίματος επανήλθε σε ικανοποιητικά επίπεδα, ωστόσο και πάλι καλύπτεται μόλις το 65%  των καθημερινών αναγκών.

neakriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live