14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: Στέλνουν στο θάνατο 22χρονο, επειδή δεν έχει ΑΜΚΑ

Ημερομηνία:

Στα 22 του χρόνια έμελε να αντιμετωπίσει όχι μόνο ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας αλλά και τα άκαμπτα αντανακλαστικά του δημόσιου συστήματος υγείας. Ο λόγος για νεαρό από την Αλβανία, ο οποίος μπορεί να μένει με την οικογένειά του στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο ακόμη δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν νομιμοποιητικά έγγραφα.

Ο 22χρονος άρχισε να αναπτύσσει μία – αρχικά – κύστη, που έμοιαζε με κύστη κόκκυγος, η οποία στις 13 Ιουλίου είχε μέγεθος πορτοκαλιού και πλέον σήμερα είναι σε μέγεθος καρπουζιού και ζυγίζει 6 κιλά! Ο νεαρός έχει υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία που κατονόμασε τον όγκο αυτό ως “τεράτωμα στη σπονδυλική στήλη”, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για κακοήθεια.

Ο 22χρονος ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά, με αφόρητους πόνους, πυρετό αλλά και αδιανόητη δυσοσμία, χωρίς να ξέρει τι να κάνει, αφού καθώς δε βρίσκεται νόμιμα στη χώρα, δεν έχει ΑΜΚΑ. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκει κλειστές πόρτες στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τον νεαρό να κινδυνεύει από μέρα σε μέρα και από ώρα σε ώρα. Μάλιστα, από το ΠΑΓΝΗ, φέρεται να του έχει δοθεί βεβαίωση για την επικινδυνότητα της κατάστασης του, χωρίς όμως να του παρέχουν ιατρική περίθαλψη.

Στο πλευρό του νεαρού βρίσκεται ένας Ηρακλειώτης που γνωρίζει την οικογένεια εδώ και 3 χρόνια, προσφέροντας δουλειά κατά διαστήματα σε μέλη της οικογένειας. Όπως αναφέρει ο άνδρας στο Cretalive, ο ίδιος μαζί με μερικά ακόμη άτομα κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα χρηματικό ποσό προκειμένου να χειρουργηθεί το παιδί, ωστόσο κάτι τέτοιο ακόμη δεν έχει καταστεί εφικτό και ο 22χρονος βρίσκεται στο “μηδέν”.

Ο 22χρονος, συνοδεία του Ηρακλειώτη, θα μεταβούν αύριο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, δίνοντας μάχη με το χρόνο, καθώς η κατάσταση του νεαρού ολοένα και επιδεινώνεται τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο 22χρονος έφτασε μέχρι και να καταναλώσει ένα ολόκληρο κουτί με παυσίπονα σε μια απόπειρα να κατευνάσει τον οξύτατο πόνο…

To Cretalive έχει στη διάθεσή του φωτογραφίες από τον όγκο στο σώμα του νεαρού, ωστόσο επιλέγει να μην τις δημοσιοποιήσει λόγω του σοκαριστικού περιεχομένου.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ