Κρήτη: Στην αναμονή 13.000 χειρουργικές επεμβάσεις στα νοσοκομεία του νησιού! – Ζητούν “φακελάκι” για να προχωρήσουν χειρουργεία

Κανένα σχόλιο

Στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, μίλησε σήμερα ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης, με αφορμή το θέμα του αναδείχθηκε χθες και αφορά στο… αθάνατο “φακελάκι” που, που όπως φαίνεται, ζει και βασιλεύει στην Κρήτη.

Πρόκειται για το περιστατικό με ασθενή που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ, πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με τις πληροφορίες, γιατρός του ζητεί 1.500 ευρώ.

Ο κ. Βρύσαλης εκτίμησε ότι σημαντικό ρόλο για το φακελάκι διαδραματίζουν οι τεράστιες λίστες αναμονής στα δημόσια νοσοκομεία, που σήμερα, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο!

"Sponsored links"

Οπως είπε, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν μόνο στο ΠΑΓΝΗ πάνω από 6.000 χειρουργεία που απαιτούν γενική αναισθησία, ενώ σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης, τα εκκρεμή χειρουργεία είναι περίπου 13.000!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Νοσοκομείο Ρεθυμνου δεν γίνονται τακτικά χειρουργεία από το 2019!

Το “θερμοκήπιο” που βοηθά να ανθούν φαινόμενα σαν το φακελάκι είναι η αναμονή του κόσμου και εκεί πρέπει να ριχθεί το βάρος του υπουργείου, ωστόσο οι αποφάσεις κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση, όπως τα απογευματινά  χειρουργεία, όπου οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους”, υπογράμμισε ο κ. Βρύσαλης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live